Nordmannen avsluttet fra kanten av straffefeltet tidlig i annen omgang, etter at Sone Aluko brøt en dårlig pasning ved midtstreken og dro opp en hurtig kontring.

En ny Fulham-kontring ga Scott Malone sjansen til å doble seiersmarginen for gjestene, som påførte Burton det femte strake hjemmetapet.

Stefan Johansen hadde to store sjanser til å bli tomålsscorer. Først skjøt han rett utenfor lengste stolpe, så ble et farlig skudd så vidt avverget av hjemmekeeper Jon McLaughlin.

Målet var Johansens sjette for Fulham denne sesongen.

Fulham klatret til 9.-plass på tabellen og er bare tre poeng fra kvalifiseringsplass.

Newcastle ville inntatt tabelltoppen med hjemmeseier over Queens Park Rangers, men måtte nøye seg med 2-2. Seieren glapp da Ciaran Clark gjorde selvmål rett før slutt.

Brighton blir dermed på tabelltopp og kan skaffe seg fire poengs luke med borteseier mot Huddersfield torsdag.

Leeds klatret til 4.-plass med 2-1-seier borte mot nestjumbo Blackburn. Pontus Jansson ble matchvinner i nest siste minutt.