Uruguay-Russland 3–0 / Saudi Arabia-Egypt 2–1

Etter å ha levert festfotball de to første gruppespillskampene ble den siste kampen en nedtur for vertsnasjonen mot Uruguay.

Luis Suárez, ett selvmål og Edinson Cavanis fulltreffer sørget for at Uruguay vant 3-0.

– Vi kunne ha vunnet med flere mål, men vi maktet ikke utnytte kontringene som vi burde ha gjort, sa Uruguays trener Óscar Tabárez til FIFA etter kampen.

– Vi må forbedre oss raskt, for åttedelsfinalen vil bli vanskelig, sa treneren som la til at han var godt fornøyd med å gå gjennom gruppespillet med tre strake seire og null baklengsmål.

Tidligere i mesterskapet vant Uruguay 1-0 mot både Egypt og Saudi-Arabia.

Luis Suárez jubler etter å ha sendt Uruguay i føringen mot Russland. Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell/NTB scanpix.

Fra vondt til verre

Håpefulle russiske fans på tribunen fikk se Luis Suárez banke ballen forbi både mur og keeper da Uruguay fikk frispark fra 17 meters hold. Da var det 80 minutter igjen av festen på Samara Arena.

Etter det gikk det fra vondt til verre for VM-vertene, som kunne se tilbake på et selvmål og rødt kort da lagene gikk til pause.

– Selv med en mann mindre ville spillerne angripe, sier den russiske treneren Stanislav Tsjertsjesov, som mente spillerne virket nervøse før kamp.

Det røde kortet ble utdelt da Igor Smolnikov pådro seg to gule kort på åtte minutter og fikk marsjordre ni minutter før hvilen. Da virket veien lang å gå for Russland, som allerede var klar for åttedelsfinalen før kampen startet.

Før kortet ble utdelt hadde Uruguay doblet ledelsen da Diego Laxalt ladet skuddfoten fra utsiden av sekstenmeteren etter 23 minutter. Ballen gikk i leggen på Denis Tsjerysjev, skiftet retning og i nettet bak en utspilt Igor Akinfejev i det russiske målet

Friskere etter hvilen

VM-vertene kom friskere ut etter hvilen, og viste ingen tegn til å ha gitt opp kampen. Russland vartet opp med tidvis god fotball, men klarte ikke skape store farligheter for Uruguay som hadde full kontroll på kampen.

Unntaket var da Artyom Dzyuba sleivet ballen langt utenfor fra fin scoringsposisjon kvarteret før slutt.

I kampens siste ordinære minutt fikk omsider Cavani satt inn sitt første mål i dette mesterskapet. Målet kom etter en corner som Diego Godín stanget rett i kroppen på den russiske keeperen. Returen falt ned foran skoene til PSG-spissen, som banket ballen i mål fra en halv meters hold.

Full pott

Uruguay fikk dermed full pott og ble vinnere av Gruppe A, mens Russland endte med seks poeng og ble nummer to.

Egypt og Saudi-Arabia tapte begge sine to første kamper og var allerede utslått før lagene møtte hverandre mandag. Den kampen vant for øvrig Saudi-Arabia 2–1.

Uruguay møter laget som blir nummer to i Gruppe B, mens Russland møter vinneren av samme gruppe i neste runde. Gruppe B blir avgjort senere mandag, der både Spania, Portugal og Iran kjemper om de to øverste plassene, mens Marokko allerede er utslått.

Salah sa farvel til Russland-VM med nytt tap

Mohamed Salah scoret for Egypt mandag. Foto: AP Photo/Darko Vojinovic / NTB scanpix

Liverpool-stjernen Mohamed Salah sto bak Egypts mål, men måtte innse at Egypt reiser poengløse hjem fra VM etter 1-2 mot Saudi-Arabia mandag.

Salem Al-Dawsari ble den store helten for Saudi-Arabia da han satte inn seiersmålet fem minutter på overtid.

Scoringen ga tre poeng, men intet VM-avansement for Saudi-Arabia. Begge duellantene i Volgograd var nemlig utslått av sluttspillet i Russland allerede i forkant av mandagens oppgjør.