MANCHESTER UNITED - ROSTOV 1–0 (2–1 sammenlagt)

Den engelske storklubben vant dermed 2-1 sammenlagt og er klar for kvartfinalen i den nest gjeveste europacupen. United seiler opp som en stor favoritt til å gå hele veien.

Torsdagens seier var av det svært fortjente slaget. Returkampenes eneste scoring kom da Mata brøt på midtbanen etter et stygt balltap. Kontringen ble tatt 100 prosent i samarbeid med Zlatan Ibrahimovic og Henrikh Mkhitaryan, og til slutt kunne Mata enkelt sette ballen i nettmaskene etter en pen hælflikk fra Zlatan.

– Vi skapte flere gode sjanser, men slet med å få ballen i mål. Det var viktig at vi holdt nullen, sa Mata til BT Sport.

En skår i gleden er Paul Pogbas strekkskade. Franskmannen måtte tusle av Old Trafford-gresset bare få minutter ut i andre omgang. Også Daley Blind ble byttet ut med skade etter pause.

– Vi håper ikke skadene er altfor alvorlige, sa United-kaptein Chris Smalling.

I aluminiumen

United trykket på fra start og hadde et konstant press på Rostov i så å si hele første omgang. Zlatan banket ballen i stolpen i både det 4. og 35. minutt.

Mkhitaryan var også svært nær å gi vertene ledelsen da han kom alene med keeper. Armeneren forsøkte seg på en lobb, men ballen gikk like utenfor.

I første omgang hadde United godt over 75 prosent ballbesittelse. Etter pause klarte ikke hjemmelaget å opprettholde trykket. Det ga gjestene fra Russland mer tid med ballen, og Sardar Azmoun kom også med et skremmeskudd etter 54 minutter. Skuddet tvang Uniteds målvakt Sergio Romero ut i full strekk.

Viktig

Manchester United satser tungt på europaligaen. En finaleseier gir plass i mesterligaens gruppespill neste sesong.

I Premier League ligger Jose Mourinhos mannskap på sjetteplass, og det er langt fra sikkert at United klarer topp fire ved sesongslutt.

Derfor vil en europaligatriumf bety enormt mye.

– Målet vårt er å vinne alle turneringer vi spiller i. Europaligaen gir oss en god mulighet til å komme til mesterligaen, så vi vil gi alt hele veien, sa Mata.