Geir Bakkes gutter har vært et stort lyspunkt i første tredel av sesongen og har blandet seg inn i medaljekampen med Brann og Rosenborg.

Ett poeng på bortebane kommer alltid godt med, og det må Sarpsborg si seg mest fornøyd med. Ingen av lagene leverte noen mønsterfotball.

– Vi tok et sterkt bortepoeng. Mot slutten hadde vi mer enn nok med å ri av stormen fra Haugesund. Vi var godt med de første 20 minuttene og hadde vår mulighet til å sette preg på kampen, sa Geir Bakke til Eurosport.

Dommer Trygve Kjensli i aksjon under kampen mellom Haugesund og Sarpsborg. FKHs Filip Kiss mente at han burde blåst for straffe mot slutten av 1. omgang. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kjedelig

Det ble en del sjanser, men likevel litt småkjedelig. Det virket som om ingen av lagene ville slippe seg løs. Haugesund og trener Eirik Horneland kjenner fortsatt pusten fra lagene rundt nedrykksstreken. Det er bare to poeng ned til nestjumbo Strømsgodset, som har en kamp mindre spilt.

Hjemmelaget hadde en ball inne i Sarpsborgs mål, men målvakten Anders Kristiansen ble nok litt for tøft behandlet i duellen før ballen havnet i mål.

FKH følte seg nok snytt for en straffe da et skudd fra Bruno Leite tilsynelatende ble blokkert av en Sarpsborg-spiller med hånden.

Ikke fornøyd

Etter hvilen fortsatte lagene å produsere en del halvsjanser, men direkte farlig foran lagenes mål ble det egentlig aldri.

– Vi er langt fra fornøyde med bare ett poeng. Vi har hjemmekamp, og da handler det alltid om tre poeng. Kvaliteten i mye av det vi gjør er dessverre ikke bra nok, sa Haugesund-trener Eirik Horneland.