– Jeg har vært langt bak i mesterskap tidligere - og snudd det før. Jeg har følt meg pigg - både før jeg kom hit til Oberstdorf og underveis her, sier Weng på pressekonferansen foran tirsdagens 10 km skøyting.

– Jeg har hatt opp- og nedturer i mesterskap før. Så nå er jeg klar til en ny dag og nye muligheter, fortsetter Heidi Weng.

– Jeg håper på mer livate spørsmål. Jeg kom hit og følte meg i veldig godt slag på samlingen. Jeg håper at det skal gå bra og prøver å gjøre så godt jeg kan.

Hun ble nummer ni i det første distanserennet i VM - og var ett minutt og 25 sekunder bak vinnende Therese Johaug.

– Det var ikke noe særlig. Bedre lykke neste gang, sa Weng til VGTV etter løpet lørdag.

– Jeg er bittelitt skuffet over at det ikke føltes helt rått.

– Vi er overhodet ikke bekymret for formen til Heidi. Hun hadde en dårlig dag lørdag, av ulike grunner. Men jeg er ikke bekymret ut fra det jeg har sett av Heidi her i Oberstdorf, sier landslagstrener Ole Morten Iversen.

Therese Johaug er tittelforsvarer. De øvrige norske løperne til start tirsdag blir Helene Marie Fossesholm, Heidi Weng, Ragnhild Haga og Tiril Udnes Weng.

Johaug vant lørdag oppskriftsmessig 15 km med skibytte.

Troen på Johaug er stor for resten av ski-VM - også blant utlendingene:

– Jeg tror ingen kan slå henne i Oberstdorfs tunge, myke spor - om ikke Norge gjør bort seg med smøringen, skriver finske Hufvudstadsbladets langrennsekspert Marcus Lindqvist mandag morgen.

– 10 kilometer skøyting har passet meg bra. Jeg har veldig lyst til å gå fort, sier Johaug selv. Hun utelukker ikke at hun kan bli slått:

– Jeg ser for meg alle mulige scenarier og tar ingenting for gitt. Det er mange som går fort på ski. Det er ikke bare å hente medaljer.

Helene Marie Fossesholm forteller på pressekonferansen at nervene preget henne i VM-debuten på 15 km med skibytte.

– Jeg var pissnervøs før start. Det var et eller annet som skjedde på kvelden. Det var sparebluss. Det var ikke mye av den vanlige Helene. Det gjør ikke noe om det roer seg før morgendagen, sier Vestfossens stolthet.

– Jeg lærte mer om hvordan jeg skal takle nervene. Jeg følte at jeg taklet på en måte, du får ikke gjort noe med nervøsiteten. Nervene er der uansett. Det var ikke moro å være så nervøs.

Ole Morten Iversen sier at de vil vurdere å plassere de norske løperne på ulike startnummere - ut fra at forholdene kan endre seg underveis.