– Står jeg pissblaut på sletta, bør man vel finne seg tørt tøy og en annen dress før finaleomgangen, sier Forfang foran det tredje rennet i den tysk-østerrikske hoppuka.

Mellom 25 og 30 millimeter med regn kan skape problemer for hoppukearrangøren i Bergiselbakken.

– Det kan bli vannplaning. De får blåst unna en del vann med blåserne på toppen. Kjører dem hyppig, klarer de kanskje å holde sporet åpent, sier TSK-hopperen.

– Får du vannplaning, stopper du mot hoppet. Det ønsker man seg ikke, men det har jeg nesten aldri sett i verdenscupen. Da prøver de vel å vente en stund til sporet er uten overvann, fortsetter Forfang.

Han ble nummer elleve i onsdagens kvalifisering etter et hopp på 123,5 meter. For en gangs skyld slapp Forfang unna de verste forholdene.

– 11.-plass er grei kvalik. Det var på en måte det som var oppgaven etter alt som skjedde med vær og vind, sier Tromsø-hopperen.

12,1 poeng fra pallen

Forfang har ikke helt gitt opp pallen i sammendraget i hoppuka. 12,1 poeng skiller den trønderbaserte hopperen fra topp tre i hoppuka.

– Jeg vet godt hva som må endres fra dagens kvalifisering. Det handler om balansen i kjøringen. Det er ganske mye trøkk i radien her, føler jeg. Det er viktig å sitte i balanse for å kunne stå imot og ikke bli dyttet ut av balanse. Det kan jeg helt klart fikse til i morgen. Det kan du fikse fra hopp til hopp, sier hoppukesekseren.

To renn gjenstår i årets tysk-østerrikske hoppuke: Innsbruck (torsdag) og Bischofshofen (lørdag).

Japanske Junshiro Kobayashi vant kvalifiseringen foran hoppukas lederduo Kamil Stoch og Richard Freitag.

Daniel-André Tande var beste norske hopper på sjuendeplass etter et hopp på 128 meter.