– Det er ikke den offensive Ingrid vi kjenner til, sier TV 2-ekspert og Tandrevolds venninne og mangeårige lagkamerat Tiril Eckhoff etter parstafetten, der Norge måtte ta til takke med bronse.

Tandrevold har gått på noen smeller tidligere i VM, og torsdagens parstafett ble et nytt mareritt for 27-åringen. Med tre bom hadde hun tre ekstraskudd til å unngå strafferunden. Den fikk hun – med bom også på sisteskuddet.

– Du tenker «å nei, nå skjer det igjen», beskriver Tiril Eckhoff om hvordan det er å stå på standplass når det skjer.

– Jeg følte at jeg egentlig hadde ganske god kontroll. Jeg tror jeg hadde noen marginale bom, uten at jeg har helt kontroll på det, sier Tandrevold selv til VG etter rennet.

Mens hun måtte ut i strafferunde, forduftet Frankrike på vei inn til gull. Også italienske Lisa Vittozzi var for sterk for Tandrevold på siste runden. Dermed ble det norsk bronse.

– For min del har det vært mye negativt jeg kan fokusere på i dette mesterskapet, men var veldig mye jeg fikk til i dag. Jeg og Johannes satt sammen et bra løp, så jeg prøver å fokusere på det, fortsetter Tandrevold.

TV 2-kommentator Marius Skjelbæk så det ikke helt på samme måte da Norges ankerkvinne skjøt bort gullmuligheten.

– Dessverre en ny forferdelig opplevelse for Tandrevold, meldte Skjelbæk.

– Jeg har hatt med Tandrevold i aftenbønnen, sa samme mann før hennes første etappe.

Kanalens skiskytterkommentator ble bønnhørt – iallfall på de tre første skytingene:

Stående har vært den store utfordringen for Tandrevold i dette VM, men den første ståendeserien var plettfri. Det samme med de to liggende: 15 skudd og 15 treff.

Det sendte to lag i kampen om gullet:

Norge og Frankrike vekslet med ett sekund mellom hverandre ut til siste etappe. Tandrevold mot Lou Jeanmonnot. Men da ble bæringen tilsynelatende innhentet av nervene og skjøt fire bom.

Da kunne Norge glemme gullet. Mens franske Jeanmonnot kunne gi highfives til støtteapparatet på vei inn mot stadion, ble det tvekamp om sølvet mot italienske Lisa Vittozzi for Tandrevold.

Hun kom seg foran i den ene nedoverbakken, men Vittozzi slo tilbake og sikret italiensk sølv.

– Hun er en veldig, veldig god spurter, begrunner Tandrevold overfor VG om hvorfor hun prøvde å stikke av før oppløpet.

I målområdet etter den tapte sølvspurten lå Tandrevold utslitt og fikk trøst av makker Johannes Thingnes Bø.

– Jeg sa at det var bra jobbet, og at jeg er stolt av henne. Hun har stått i litt siste tiden, forteller Thingnes Bø til VG.