For etter Tromsøs 0–4-tap for Sarpsborg 08 ligger de nå fem poeng bak Bodø/Glimt og Viking når topp tre-lagene har spilt 19 kamper i Eliteserien.

Tromsø-trener Gaute Helstrup kaller prestasjonen for «årsverste».

– Som gruppe og lag var det under pari i dag. Vi får se om det er noen forståelige grunner til det. Vi skal uansett jobbe fremover, men det var en mørk og grå dag i dag, sier han til TV 2.

– Det er brutal læring for oss der vi ikke er gode nok i noen av boksene, sier Tromsø-kaptein Ruben Yttergård Jenssen.

MÅL OG MÅLGIVENDE: Niklas Sandberg startet for Sarpsborg 08. Han leverte både mål og målgivende. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Tromsø gikk inn i kampen med fire strake seirer, men fikk altså bank da de tok turen til Østfold.

Mikkel Maigaard, Kristian Fardal Opseth, Steffen Lie Skålevik og Niklas Sandberg scoret målene i 4–0-seieren.

– Det er bare kjekt å spille fotball igjen. Dette betyr mye. Det var derfor jeg dro hit. Jeg ønsker å spille mye, så dette var en god start. Det er bare å jobbe på videre, sier Sandberg, nylig hentet fra Viking, til TV 2.

ÅPNET MÅLFESTEN: Mikkel Maigaard feirer sin 1–0-scoring. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Maigaard scoret kampens første mål etter 11 minutter. Sarpsborg 08 rullet opp et fint angrep, anført av Eirik Wichne, der Maigaard til slutt satte inn 1–0 fra kort hold. Det var også resultatet til pause etter en omgang der Tromsø ikke hadde den samme energien som hjemmelaget.

I annenomgang skulle så to nysigneringer vise seg frem for sarpingene.

Niklas Sandberg stjal ballen fra Christophe Psyché og spilte fri Fardal Opseth. Han kunne enkelt spasere inn 2–0.

Tromsø ble mer og mer desperate etter scoringer, og det utnyttet hjemmelaget da de kontret inn sitt tredje mål for kvelden. Rafik Zekhnini, hentet fra Molde, slo et presist innlegg på hodet til Lie Skålevik som stanget inn 3–0.

På overtid økte Sandberg til 4–0 med kampens siste scoring.

Tromsø blir værende på tredjeplass, med fem poeng opp til Viking og Bodø/Glimt, og med fem poeng ned til Molde på fjerdeplass.