Mikaela Shiffrin tok sin 50. verdenscupseier da hun lørdag vant slalåmrennet i franske Courchevel. Nina Haver-Løseth ble beste norske alpinist på 6.-plass.

Shiffrin tok sin fjerde seier av fire mulige i slalåm, da kun kjørte inn på 1.36,72 i Courchevel. Hun slo slovenske Petra Vlhová med 0,29 sekunder, mens svenske Frida Hansdotter ble nummer tre, 0,37 bak.

Shiffrin hadde kun 4/100 sekunds forsprang på Vlhová før finaleomgangen, men der var Shiffrin i en egen klasse. Den amerikanske jenta avgjorde i nedre del av løypa etter å ha ligget 0,04 bak før siste mellomtid.

Haver-Løseth var nummer seks før finaleomgangen, men tapte ytterligere tid til de beste. I mål endte den norske 29-åringen 1,49 sekunder bak Shiffrin. Det endte med sjetteplass for den norske jenta.

Rekord

Seieren var Shiffrins 35. i slalåm, noe som er samme antall som den tidligere østerrikske alpinisten Marlies Schild. Amerikaneren kan overta rekorden alene i neste renn i Østerrike.

Shiffrin har nå også 50 seire totalt, noe som fører henne opp på en eksklusiv liste.

Øvrige kvinner som har nådd 50-merke er Lindsey Vonn (82), østerrikske Annemarie Moser-Pröll (62) og Vreni Schneider (55) fra Sveits. På herresiden er det kun Ingemar Stenmark (86), østerrikerne Marcel Hirscher (63) og Hermann Maier (54), samt italienske Alberto Tomba (50).

– Det er utrolig å tenke på de tallene, men det er ikke derfor jeg driver med dette. Det er øyeblikkene jeg kjenner at jeg kjører godt på ski. Men alle snakker selvsagt om rekorder nå, sa Shiffrin i et TV-intervju etter løpet.

God norsk laginnsats

De norske jentene leverte en solid laginnsats i den første omgangen, og fire norske jenter var blant de 14 beste.

Kristin Lysdahl gjorde sitt beste slalåmrenn i karrieren da hun kjørte seg opp fra 13. til 10.-plass. Mina Fürst Holtmann ble stående på 12.-plass, mens Maren Skjøld falt fra 14. til 19.-plass.

Det ble ingen finaleomgang på verken Kristine Gjelsten Haugen eller Therese Stjernesund. De kjørte ned til henholdsvis 39. og 40.-plass.