Den svenske langrennsprofilen hevder å ha bedre kapasitet enn begge. Det sier Halfvarsson i et intervju med svenske Expressen.

– Jeg mener virkelig at jeg har bedre kapasitet enn både Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug. Og dette er ikke noe jeg bare «fantaserer» om, sier 28-åringen til avisen.

– Ja vel?

– Ja. Jeg har bare ikke fått det ut tidligere, jeg har hatt så mange problemer. Jeg er bedre enn dem så lenge jeg klarer å holde meg frisk, sier den skade- og sykdomsplagede langrennsprofilen.

I det oppsiktsvekkende intervjuet forklarer Halfvarsson hvorfor han mener han er bedre en Johnsrud Sundby.

– Alle vet at Martin er en ekstremt utholden utøver, men jeg tror jeg har en del egenskaper som gjør meg bedre. Jeg er mer komplett, mener svensken.

Og hva med Northug?

– Samme greia. Jeg har en del flere «nøkler» å spille på. Petter er avhengig av å kunne rykke. Men jeg har en sterkere kropp enn Petter, sier Halfvarsson.

28-åringen har fortsatt til gode å lykkes i mesterskap. Han har så langt tatt tre VM-medaljer (to sølv, én bronse), alle i stafett. Svensken har én verdenscupseier å vise til: Sprinttriumfen i Oberhof i Tour de Ski 2013/2014. (@NTB)