Ingen spillere har bommet på flere store sjanser enn mannen som før sesongen ble kjøpt fra Benfica for en totalpakke på over én milliard kroner.

Kritikken har haglet og spissen har tidvis blitt latterliggjort i sosiale medier for å misbruke store scoringsmuligheter.

Så langt har Núñez bommet på 15 av 19 store sjanser i Premier League. Det utgjør 79 prosent.

Foto: Sofascore

Grafikk: Sofascore.com

Men selv om ikke alt går veien for Liverpool-stjernen, rykker flere ut for å ta ham i forsvar.

– Han er en spiller som er enkel å avskrive. Det er lett å si at han ikke scorer mål, men han kommer inn i områder hvor han kan straffe motstanderen, og det er alt man kan be om. Målene kommer til å komme, det har vi stor tro på, sier lagkamerat Trent Alexander-Arnold i et intervju med Football Daily.

Liverpools assistkonge ønsket det uruguayanske storkjøpet velkommen med et ordspill som har blitt harselert med av motstanderfansen i ettertid.

Først i 2–2-kampen mot Wolverhampton i FA-cupen kom Alexander-Arnolds første assist til Darwin Núñez, som har scoret fem ligamål så langt.

Totalt står han med ti mål på 23 kamper. Også tidenes toppscorer i Premier League sier klart ifra om hva han synes om kritikken av Liverpool-spissen.

Alan Shearer scoret 260 ligamål i løpet av karrieren. Han har bitt seg merke i sammenligningene med Erling Braut Haaland og supporterne som synger at Núñez «bare er en ræva Andy Carroll».

– Det meste av det er grusomt uretterdig, skriver Shearer i The Athletic.

Spesielt etter kampen mot Aston Villa fikk Núñez gjennomgå. Spissen bommet på fire store sjanser. Ingen spillere har bommet på flere i én og samme kamp denne sesongen:

– Darwin spilte en utrolig kamp. Han kommer til å score mål. Det har jeg ingen tvil om, men han gir oss mye mer enn det. Denne prestasjonen til Darwin var eksepsjonell, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp på pressekonferansen etter 3–1-seieren.

Liverpool spiller borte mot Brighton lørdag klokken 16.00. Ifølge The Telegraph var Darwin Núñez fraværende fra Liverpools trening torsdag, og tvilsom til lørdagens kamp.

Liverpool-manager Jürgen Klopp bekreftet på pressekonferansen fredag at Darwin Núñez sliter med en hamstringsskade, men sier det ikke er alvorlig og at de fremdeles avventer informasjon.

Liverpool-manageren bekrefter også at Roberto Firmino fremdeles er ute og at skaden har blitt forverret. Samtidig ble han irritert da han fikk spørsmål om hvorfor de ikke henter erstatter.

– Vi kan ikke løse problemer slik andre lag gjør det. Vi løser det på vår måte og må skvise alt ut, sa Klopp – og fyrte seg opp:

– Jeg tror jeg har hatt 6000 pressekonferanser i Liverpool. Hvis du har lyst til å skrive om dette igjen, så kom igjen. Må jeg fortelle om pengeproblemet igjen? Hvorfor stille spørsmålet? Vi må bare komme oss gjennom dette frem til guttene er tilbake. Overgangsmarkedet er ikke løsningen for oss akkurat nå.

Luis Diaz, Diogo Jota, Arthur Melo, James Milner og Virgil van Dijk er for tiden alle ute med skade.