Den nasjonale idrettskommisjonen i Mexico har stanset den månedlige støtten til vannsportutøvere i landet. Nå må flere profesjonelle utøvere finne en annen måte å finansiere treningen sin.

Det melder nyhetsbyrået AP.

Synkronstuperen Diego Balleza har derfor åpnet en OnlyFans-konto for å spe på økonomien. Der legger han ut bilder, videoer og kommuniserer med fans.

Foto: Jorge Mendoza / AP / NTB

Stans av pengestøtten kommer av en tvist mellom det internasjonale svømmeforbundet og idrettskommisjonen i landet. Diego Balleza er en av flere meksikanske idrettsutøvere som har blitt berørt av uenigheten.

OnlyFans er en plattform mest kjent for innholdsskapere som selger bilder og videoer av seksuell eller erotisk karakter.

VG har skrevet om norske kvinner som selger nakenbilder på OnlyFans tidligere.

For å få tilgang på innholdet krever han en månedlig avgift på 15 dollar, som er omtrent 162 norske kroner i dagens kurs.

Pengene han tjener skal erstatte de 1.708 dollarene han vanligvis ville fått i stipend fra idrettskommisjonen.

AP rapporterer at han har over delt minst 136 bilder og 26 videoer på kontoen så langt. Samt 14.000 interaksjoner med fansen sin på OnlyFans.

Foto: Jorge Mendoza / AP / NTB

– Jeg kom på ideen om å starte OnlyFans, da jeg så etter muligheter å tjene penger. Jeg forsørger mitt hjem og min mor, og jeg har regninger å betale. Man kan laste opp hva man vil der, sier Balleza i et intervju med AP.

Topputøveren kom på fjerdeplass i synkronisert stuping på 10-metersplattformen i OL i Tokyo 2020.

– Pengene jeg nå mottar fra OnlyFans er veldig ustabile, men de har tjent meg godt så langt, sier stuperen.

Foto: Jorge Mendoza / AP / NTB

Ballezas synkron-partner Kevin Berlin (22) har derimot valgt en annen måte å tjene penger på.

Med hjelp av sine slektninger har han startet opp et eget kaffemerke «Olympic Coffee». I begynnelsen solgte han til venner og familie, men nå har merket gått viralt, og nådd flere kunder, forteller han til AP.

– Man må se det positive i ting. Takket være alle problemene jeg har hatt, skapte vi en virksomhet som går bra og kanskje den vil være nyttig for fremtiden, sier han.

Berlin og Balleza skal konkurrere sammen i juli ved verdensmesterskapet i Fukuoka, Japan, i håp om å vinne Mexico plass til sommer-OL i Paris.