For et drama det ble på St. James’ Park søndag kveld. Fra innbytterbenken kom Núñez inn og scorte to sene mål for det røde laget fra Merseyside.

– Jeg er veldig fornøyd. Laget gjorde en god jobb etter utvisningen. Vi jobber hardt for disse øyeblikkene. Jeg er veldig fornøyd med å komme inn og hjelpe laget, sier Núñez til Sky Sports på spansk med Alisson som tolk.

– Tusen takk for støtten, sier han etterpå på litt gebrokkent engelsk.

Etter kampen sammenlignet Jürgen Klopp seieren med det legendariske comebacket mot Barcelona i Champions League i 2019.

– Dette var vanskeligere enn Barcelona-kampen. Den var hjemme, og vi spilte bra i bortekampen. Dermed visste vi at vi hadde muligheter. Dette var helt annerledes, sier Klopp.

– Jeg nøt det siste målet så mye. Vi sa i pausen at hvis vi snudde dette så var det noe vi kunne fortelle barnebarna våres. Jeg ser mine om ti dager, og da skal jeg fortelle dem om dette.

Núñez kom inn i det 77. minutt. Tre minutter senere utlignet han for Liverpool med strak høyre vrist. Sven Botman rotet det skikkelig til for seg selv og hjemmelaget i forsvar, Núñez takket for muligheten.

– Vi har vært med på noe helt, helt spesielt. Og nå syns jeg Jürgen Klopp skal klappe seg selv på skulderen. Kampledelsen var så god. Innbyttene funket så bra, sier Viaplay-ekspert Lars Tjærnås i det kampen blåses av.

Og tre minutter på overtid var Núñez der igjen, og scoret sitt andre og sørget for Liverpool-seier.

Klopp forklarer hvorfor ikke Núñez har startet noen av de tre første kampene denne sesongen.

– Ingen er fornøyde når de ikke starter. Dette er et nytt lag med nye spillere, så dette trenger tid. En spiss som scorer to mål er alltid fornøyd. For laget var dette veldig viktig. Vi trenger dette for å vokse sammen.

Botman var ikke den eneste som sto for rot og røre i kampen.

Da Alexander Isak etter 27 minutter i 1. omgang var på vei mot mål kom Liverpool-kaptein Virgil van Dijk litt bakpå. Benene til svensken «forsvant» og dommer John Brooks var lynraskt nede i dommerlommen og hentet frem det røde kortet. Van Dijk og dommeren hadde en lengre prat, men dommeren var sikker i sin sak, midtstopperen måtte ut.

– Det høres rart ut, men å gå ned til ti mann gjør laget sterkere og tettere. Vi snakket i pausen om troen vi hadde på at vi kunne klare å få med oss noe. Man prøver ikke å score to med en gang, men å ha sjansen mot slutten av kampen. Spillerne som kom på var fantastiske, sier Trent Alexander-Arnold.

Tre minutter før van Dijk ble sendt av banen sendte Anthony Gordon hjemmefansen på St. James’ Park ut i jubelbrus da han scoret kampens første mål.

Liverpool klønet det til for seg selv før scoringen, da Trent Alexander-Arnold bommet på en pasning fra Mohamed Salah. Gordon lot seg ikke be to ganger, tok ballen og stormet mot mål og satte den forbi Alisson Becker.

Høyrebacken kunne også fort ha sett to tidlige gule kort. Han fikk et veldig tidlig etter å ha kastet bort ballen, og bare minutter senere rev han ned Gordon.

– De kan gå i mot deg på bortebane. Det er en feil fra meg, sier Liverpools visekaptein.

Utligningen Nunez satte inn var ikke skrevet i stjernene. Newcastle hadde kontroll på kampen etter at van Dijk ble utvist. Men mot slutten raknet det. For Darwin Núñez var på vinnersportet. Tre minutter på overtid banket han inn vinnermålet. Og på overtid av overtiden viste Nunez en tommel opp og smilte.

Vil du lese mer om engelsk fotball? I VGs store magasin «Våre beste menn» kan du lese historien til alle de 77 nordmennene som har spilt fotball på toppnivå i England. Magasinet er på 124 sider, og kan bestilles i vår nettbutikk (fri frakt!)