Iført en mørk dress og burgunderrødt slips var drammenseren selv til stede på «London Football Awards» for å motta prisen som årets beste spiller i den engelske hovedstaden.

Hans manager, Mikel Arteta, vant prisen for årets trener, mens lagkamerat Bukayo Saka (21) vant prisen for årets unge spiller – en pris den dribleglade kantspilleren også vant i 2021.

– Denne prisen ønsker jeg å dele med hele laget. Det er flott å se at klubben blir anerkjent med alle prisene. Jeg synes det viser hvor langt vi er kommet som klubb og at det vi gjør i år er veldig spesielt, sier nordmannen til London-avisen Evening Standard.

Juryen som har delt ut prisene består av 25 stykk som alle er enten fotballedere, fotballjournalister eller tidligere fotballspillere. Blant dem de tidligere Premier League-profilene Carlton Cole, Tony Cottee og Bobby Zamora.

De fire andre nominerte til prisen for årets spiller var nevnte Saka, Brentfords Ivan Toney, Fulhams Aleksandar Mitrovic og Tottenhams Harry Kane.

Arsenal er inne i en fantastisk Premier League-sesong og topper tabellen fem poeng foran Manchester City. Det gjenstår elleve serierunder.

Med sine ti mål og syv målgivende pasninger på Englands øverste nivå denne sesongen har Ødegaard vært en av Artetas aller viktigste brikker.

For bare ett døgn siden leverte drammenseren nok en solid prestasjon og dette lekre målet da Arsenal slo Fulham: