Nesten 7000 satt på tribunen da stjernegalleriet fra Kolstad viste frem storspillet mot Elverum i Håkons Hall.

En gladnyhet for bortelaget var at Magnus Abelvik Rød var tilbake for fullt etter å ha slitt med et tretthetsbrudd i foten etter sesongåpningen mot ØIF Arendal. Forrige uke var han tilbake i kamp, men med begrenset spilletid.

De fremmøtte ble vitne til en intens toppkamp mellom to lag som lå det meste i potten for å sikre seieren.

Dommerne hadde lagt listen fra start, og det fikk særlig Sander Sagosen og Magnus Gullerud kjenne på med to utvisninger underveis i kampen. Totalt seks utvisninger fikk trønderne, mot Elverums tre.

Mot slutten av kampen tok Sagosen derimot ansvar og sikret at Kolstad vant med fem mål.

– Det er deilig. Det var en kul atmosfære og kul kamp. De kjemper, men vi er klart det beste laget. Vi har fin ro, sier Sagosen til TV 2 med hes stemme.

Han understreker at laget fremdeles har litt å gå på, men at det begynner å ligne på noe. Det mener hovedtrener Christian Berge også.

– Det er en god håndballkamp. Vi er stabile bakover og fremover, sier Berge.

Elverums Tobias Grøndahl ble hjemmelagets toppscorer med fem mål. Han var skuffet over at seieren glapp etter å ha startet kampen med ledelse.

– Det var kjipt. Bergerud var helt umulig i dag, og det er små detaljer som gjør at de får de lette målene. Det er frustrerende, sier Grøndahl.

I andre omgang ble det tungt.

– Vi sliter å komme til, selv om planen er god. De er vanskelig å slå når de er i dette humøret her, sier Grøndahl.

KJEMPET: Elverums Tobias Grøndahl disket opp med fire mål mot Kolstad. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Hjemmelaget fikk en god start da Grøndahl scoret kampens første mål, og deretter klarte å holde Kolstad unna scoring i hele fire minutter.

Men så satte Magnus Abelvik Rød på turboen og disket opp med et soloraid av en scoring.

Scoringen gjorde at Kolstad etter hvert fikk kontroll over kampen, til tross for at de måtte se flere av lagkameratene bli henvist til benken. Like før pause utnyttet Elverum at Kolstad hadde to utvisninger på rappen, og dermed sto det 15–16 til pause.

– Det er intenst. Vi har litt for lange perioder med litt for få spillere på banen. Dommeren har lagt listen, sa Kolstads assistenttrener Stian Gomo til TV 2 i pausen.

I andre omgang tok Kolstad derimot fullstendig over og vant med en femmålsseier.

NÆRE, MEN FIKK DET TUNGT: Kolstad-keeper Torbjørn Bergerud sto imot Elverums forsøk. Foto: Fredrik Varfjell / NTB