I en monolog der Salah ser rett inn i kamera sier Liverpools egyptiske angrepsess at det er vanskelig å snakke i tider som dette, det har vært altfor mye vold og hjerteskjærende brutalitet. Alle liv må beskyttes.

– Massakrene må stoppe. Familier blir revet fra hverandre. Humanitær hjelp til Gaza må tillates umiddelbart. Menneskene der lever i forferdelige forhold, sier Salah til sine snaut 63 millioner følgere på Instagram.

Han har også lagt ut samme video på X/Twitter. Der har han 18,5 millioner følgere

Reuters skriver at mange egyptiske fotballfans har kritisert Salah den siste tiden for å ikke ha snakket Palestinas sak.

– Jeg ber verdens ledere om å komme sammen for å forhindre ytterligere dødsfall av uskyldige sjeler. Menneskeheten må seire, avslutter Salah sin 50 sekunders video med å si.

Egypts president Abdel Fattah al-Sisi har godkjent å slippe inn rundt 20 kjøretøy med nødhjelp til Gaza.

– Sisi fortjener anerkjennelse for å imøtekomme dette, sier USAs president Joe Biden onsdag kveld ifølge Reuters.

KAPTEIN: Mohamed Salah er kaptein på det egyptiske landslaget. Foto: KHALED ELFIQI / EPA / NTB

Salah er langt ifra den eneste fotballstjernen som har tatt til sosiale medier i forbindelse med krigen. Flere har offentlig støttet Palestina, deriblant Hakim Ziyech (Galatasaray), Karim Benzema (al-Ittihad), Mohamed Elneny (Arsenal) og Nabil Fekir (Real Betis).

Blant dem er også tidligere Aston Villa-spiller Anwar El-Ghazi og Nice-spiller Youcef Atal.

El-Ghazi signerte for Mainz for én måned siden, men er nå utestengt fra klubben fordi han støttet Palestina i sosiale medier. Også Atal er utestengt av Nice for å ha støttet Palestina.

Begge spillerne slettet postene sine i etterkant og beklaget for innholdet som skal ha vært antisemittisk.