Anført av 19-åringen Jakob Napoleon Romsaas påførte «Gutan» erkerivalen Bodø/Glimt det som kun er deres fjerde hjemmetap i serien siden starten av 2019-sesongen.

Romsaas ble feiret med napoleonskake etter å ha scoret to mål i 3–1-seieren mot Brann sist. Mot Glimt var det 19-åringen som satte inn kampens første mål da serielederne ble rystet på hjemmebane.

Etter pause gikk det nok en gang sjokkbølger gjennom Bodø da Niklas Vesterlund kom seg rundt på høyresiden og serverte Yaw Paintsil, som økte til 2–0 for gjestene.

– Det er så jævlig deilig. Tredje forsøk! Vi har vært uheldige før, så dette fortjente vi, sier Paintsil til TV 2.

SEIERSHERRER: Tromsø jubler etter 1–0-målet til Jakob Napoleon Romsaas. Foto: Mats Torbergsen / NTB

På tribunen rullet Bodø/Glimt-fansen opp et banner hvor det sto «vi kan kjøpe hele Tromsø om vi vil».

– Det er et kompliment. Kanskje de burde gjøre det, gliser Paintsil triumferende etter seieren.

Tallene viser at Tromsø nå ser ut til å ha blitt et stabilt topplag. På de siste 30 kampene i Eliteserien har de plukket 58 poeng. Kun Molde (71 poeng) og Bodø/Glimt (67 poeng) har tatt flere poeng i samme periode.

– Det er en utrolig triumf for Tromsø og et bevis på at de ikke bare er et blaff. De er «the real deal» denne sesongen, sier TV 2s ekspertkommentator Simen Stamsø Møller etter «slaget om Nord-Norge».

RIVALISERING: Det tente til da Kent-Are Antonsen gikk hardt i ryggen på Albert Grønbæk. Dansken havnet i brytekamp med Ruben Yttergård Jenssen. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Etter at formlaget Viking påførte Brann sitt første hjemmetap på 609 dager, er det for alvor liv i gullkampen.

Laget fra Stavanger er kun seks poeng bak Bodø/Glimt før de får besøk av serielederne neste helg. Ettersom Viking har én kamp til gode, kan de komme à jour om de slår Glimt og den påfølgende bortekampen mot Lillestrøm, hvor Bodø/Glimt har spillefri på grunn av Conference League-kvaliken.

Tromsø følger hakk i hæl og er kun to poeng bak Viking. Også TIL har én kamp mindre spilt enn Glimt.

Bodø/Glimt forsøkte desperat å kjempe seg tilbake i kampen, slik de har gjort gjentatte ganger på Aspmyra denne sesongen.

– Vi mangler en del energi i dag, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til TV 2.

På torsdag vant de 3–0 mot tsjekkiske Bohemians:

Vertene skapte oppsiktsvekkende lite i søndagens kamp. Tromsø forsvarte seg godt og var også giftige i angrep.

– De har ballen nesten hele tiden – og vi kontrer. Men vi er ganske gode på det, sier Romsaas til TV 2.

– Er det på tide å snakke om medalje nå?

– Nei! Ikke spør meg om det, svarer 19-åringen.

Knutsen byttet fire spillere samtidig i kampens 82. minutt. Da kom blant andre Lasse Nordås, som er Tromsø-spiller fra 1. august, inn som en av de fire.

Den siste uken har det vært ordkrig mellom Tromsø-trener Gaute Helstrup og Bodø/Glimts sport manager Håvard Sakariassen.