Det bekrefter Uefa i en pressemelding.

Allerede for tre uker siden skrev den italienske storklubben at de hadde kommet til enighet med Uefa om at det ikke blir Conference League-spill kommende sesong.

Fredag kveld kom bekreftelsen på Uefas hjemmesider.

Årsaken til utestengelsen er at Juventus har brutt økonomiske regler.

– En av de største klubbene i Europa, som ikke har vært på sitt sterkeste på noen år men som fremdeles er en tungvekter, har kommet frem til det at de vil få en straff uansett, sier Viaplay-kommentator Rolf Otto Eriksen til VG.

– Ut ifra det klubben har gjort, kall det mislighold, så har de helt sikkert skjønt at dette er den billigste måten å slippe unna på, mener Serie A-eksperten.

Juventus «ofrer» deltagelse i Conference League, som de opprinnelig er kvalifisert til, for å sikre at de ikke blir sanksjonert fra neste års Champions League som de håper å kvalifisere seg til, skrev spanske Marca for tre uker siden.

– Jeg kan se for meg verre straff enn at de ikke får spille Conference League. Jeg kan ikke skjønne at det er en spesielt streng straff, sier Eriksen.

I tillegg til utestengelsen får de en bot på 20 millioner euro. Dersom de beviser at de klarer å overholde det økonomiske reglene de tre kommende sesongene, så trenger de bare betale halvparten av boten.

– I den store sammenhengen i fotball på dette nivået så er det ikke en vanvittig sum, men likevel en betydelig sum. Med den økonomiske situasjonen de er i så vil alle økonomiske sanksjoner smerte mer enn for et Juventus på sitt sterkeste.

– «Juve» er et litt skadet rovdyr, understreker Eriksen.

Det italienske storlaget ble opprinnelig trukket 15 poeng i Serie A for påstander om ulovlig regnskapsføring. Etter en anke ble straffen imidlertid redusert til ti minuspoeng.

Straffen gjorde at Juventus falt fra tredjeplass til å havne midt på tabellen. Det gjorde at de til slutt «bare» klarte syvende plass og plass i Conference League.

– I nærmeste fremtid er jeg veldig usikker på hvor de står, men jeg er ikke i tvil om at de kommer tilbake. Det gjør de alltid. Det er en del av klubbens DNA, poengterer Eriksen.

Ifølge den italienske storavisen Gazetta dello Sport er det Fiorentina, laget som havnet bak Juventus i fjorårets Serie A, som vil ta plassen til «den gamle dame» i Europa Conference League.