«Historisk ydmykelse», skriver storavisen De Telegraaf.

Feyenoord og Ajax har alltid elsket å score mål på hverandre - helt siden det første møtet i 1921.

I 1960/61-sesongen gikk Feyenoord seirende ut med 9–4 på resultattavlen. Ajax noterte seg for sin største seier med 8–2 i 1982.

Men 2024-utgaven har Ajax står nå for en nytt bunnpunkt i tap mot erkerivalen.

Tre scoringer før pause, etterfulgt av tre nye fulltreffere i andre omgang sørget for Feyenoords største seier mot Ajax.

Etter å ha startet de fem siste ligakampene og unngått tap i alle ble det en voldsom nedtur i for Sivert Mannsverk. Årdølen startet sesongen med skadeproblemer, og har måttet se lagkameratene slite voldsomt gjennom store deler av sesongen:

I oktober var storklubben under nedrykksstreken. I Conference League ble det 0–4-tap og exit i åttedelsfinalen mot Aston Villa.

Hovedstadsklubben har klatret til sjetteplass i Æresdivisjonen, men rekordtapet for Feyenoord oppsummerer en frustrerende sesong i Amsterdam. Med fem kamper igjen har Ajax syv poeng opp til fjerdeplassen som gir spill i Europa League neste sesong.

Feyenoord har på sin side fortsatt en mulighet til å ta igjen serieleder PSV, som topper ligaen ni poeng foran Feyenoord.

UØNSKET REKORD: Ajax-trener John van t’Schip er mannen som har gått på tidenes største tap mot Feyenoord som trener for hovedstadsklubben. Foto: PIETER STAM DE JONGE / EPA / NTB