– Det var utrolig gøy, stas og veldig spennende. Egentlig alt på en gang, sier Fenger til VG etter hennes første uke på trening med Barcelonas A-lag.

Tidligere i år kunne VG opplyse om at Kolbotn og Barcelona var enige om en overgang for Martine Fenger.

Hun skal spille for Barcelonas B-lag denne sesongen, men den første uken ble tilbrakt med A-laget.

En naturlig årsak til det er nok at ni av Spanias landslagsspillere, som tirsdag skal spille semifinale i VM, spiller på Barcelona, og dermed har førstelaget og andrelaget slått seg sammen for å trene sammen denne sommeren.

Da Fenger fikk beskjed om at hun skulle trene med førstelaget allerede på første trening i den spanske byen, kjente hun på mange følelser.

– Jeg var litt nervøs, selvsagt, men egentlig mest spent, og jeg gledet meg bare til å komme i gang. Jeg følte det gikk greit, sier Fenger videre.

NY EPOKE: Martine Fenger har funnet seg til rette i Barcelona. Her fra toppseriekampen mellom Kolbotn og Avaldsnes. Foto: Frode Hansen / VG

Lørdag ble Fenger byttet inn til andre omgang mot 1. divisjonslaget Secció Esportiva AEM, og det ga utslag med én gang. Første involvering på banen endte i scoring. Det var den tredje scoringen for Barcelona, som til slutt vant 3–0.

– Hvordan vil du si at nivået er?

– Nivået er skyhøyt, alle er skikkelig gode. Man må bare ta seg sammen hvis man skal klare å henge med, sier Fenger.

Hun er overrasket over hvor annerledes hverdagen er blitt.

– Fasilitetene og trenerteamet er mye større enn jeg er vant til. Alt er så profesjonelt, og det er en veldig stor forandring, sier hun.

Denne uken skal Fenger ha sin andre uke med førstelaget, før A- og B-spillerne deretter splitter lag mot slutten av uken.

Talentet har satt seg klare mål for sin første sesong.

– Målet er å gjøre det så bra som mulig. Forhåpentligvis få puttet noen mål, og prøve å få så mye spilletid som mulig. Så må jeg lære meg spillestilen så godt som det lar seg gjøre, sier hun.

Fengers kontrakt med Barcelona strekker seg over tre år.