Tittelforsvarer Rafael Nadal tok seg til kvartfinalen i Roland-Garros-turneringen, men måtte slite mer enn han hadde håpet mot tyske Maximillian Marterer.

Den spanske gruskongen har nå vunnet 37 sett på rad. Dermed nærmer han seg Björn Borgs rekord på 41 strake sett på rødgrusen i Paris mellom 1979 og 1981.

Forrige gang Nadal tapte et sett i Paris var mot Novak Djokovic i finalen i 2014.

Marterer, som før årets Roland-Garros ikke hadde vunnet en kamp på Grand Slam-nivå, ble en seig nøtt. Nadal brukte nøyaktig to og en halv time på avansementet.

Nadal ble brutt i sitt første servegame, men skjerpet seg kraftig. Han slapp med skrekken og tok hjem settet med 6–3.

Han tok seg også av det neste settet med 6–2. Marterer klarte å bryte Nadal i det tredje settet til 3-1, men Nadal var rask til å bryte tilbake direkte til 2–3. Settet gikk til tiebreak. Der yppet tyskeren seg tidlig, men rutinerte Nadal satte tingene på plass og vant etter et godt stykke innsats 7–4 og det tredje settet 7–6.

Spanske Rafael Nadal ble noen ganger hardt pressen av tyske Maximilian Marterer i 4. runde av Roland-Garros-turneringen mandag. Foto: Christophe Ena / AP / NTB scanpix

22-åringen fra Stein klarte dermed ikke å kopiere sin jevngamle landsmann Alexander Zverev (21) som søndag tok seg til sin første kvartfinale i en Grand Slam-turnering.

I kvartfinalen skal Nadal ut mot argentineren Diego Schwartzman, som slo sørafrikaneren Kevin Anderson i sin åttedelsfinale med 3–1 i sett.

(©NTB)