Susann Bjørnsen fra Setermoen er aller første norske kvinne under 30 sekunder på 50 meter bryst. Den barrieren brøt hun under helgens Nordsjøstevnet i Kristiansand. 24-åringen klokket inn på tiden 29,96 i superfinalen og tok dermed en suveren seier.

- Det er stort å bryte den barrieren. Det er skikkelig stort, sier Bjørnsen om prestasjonen til Nye Troms.

Hennes tidligere personlige rekord var på 30,28, satt i kortbane-VM i Canada i fjor. Da endte hun på en sterk sjetteplass. Den forrige norske rekorden satte Katarina Stiberg i 2009, da med en annen type drakter som etter få år ble forbudt fordi de ga svømmerne en for stor fordel. Derfor er helgens prestasjon til Bjørnsen ekstra imponerende.

- Det er bare dritkult å klare det på en slik måte. Jeg var nesten helt i min egen verden på oppløpet, sier Bjørnsen til avisen.

Medaljehåp i EM

Hun forbedret også sin egen norske rekord på favoritt-distansen 50 meter fri. I superfinalen fredag kveld svømte hun inn på tiden 24,37, som er 0,03 sekunder raskere enn den gamle rekorden.

Med helgens resultater seiler hun opp som et av Norges viktigste medaljehåp i kortbane-EM i Danmark om en drøy måned. Selv om 50 meter fri har vært satsingsområdet, kan det fort være at 50 bryst blir det største håpet om medalje.

- Jeg tror jeg nå er opp tre på rankinga på denne distansen i Europa denne sesongen, sier Bjørnsen.

Lukrativt stevne

Bjørnsen fikk mer å glede seg over i helgen. Flere ganger har hun vært så nær, så nær å bli beste kvinnelige utøver og stikke av med besteprisen. Og i år skjedde det endelig. Med seg i bagasjen hjem har hun dermed premiepenger på 2.000 euro og en klokke til en verdi av 1.700 euro.

- Jeg må innrømme at den premien var i bakhodet mitt før brystfinalen. Jeg var veldig innstilt på å svømme fort og vinne den, sier Bjørnsen, som nå retter fokuset mot europamesterskapet i København i desember.

- Nå handler det bare om å prikke inn toppformen til EM.

Susnan Bjørnsen vant en klokke til en verdi av drøye 17.000 kroner, samt en pengepremie på rundt 20.000 kroner. Foto: Nordsjøstevnet