Det bekrefter Norges Fotballforbundets kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen til VG.

Hun opplyser også at dommersjef Terje Hauge har hatt en prat med Knutsen mandag.

– Saken er sendt over til påtalenemnda for vurdering, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

Dette er en uavhengig nemnd som bestemmer om og i tilfelle hvilken straff som skal gis.

– Det er så lavt nivå at jeg er helt sjokkert, sa Glimt-treneren i en tirade etter den forrykende 4–4-kampen mot HamKam søndag.

Knutsen raste mot dommer Sigurd Kringstad og hans team.

– Det er flott at det tillates tøffe fotballkamper, men i hver eneste lange kast-situasjon som det blir corner på, så skal det være frispark til Bodø/Glimt, tordnet Glimt-sjefen til TV 2.

– Et sted må vi forvente at dommerne legger den jævla listen, når det er en slik kamp det blir lagt opp til.

– Det favoriserer det ene laget altfor mye. Nå har jeg gått gjennom ti av situasjonene, og det er konsekvent feildømt, fortsatte han i TV 2-intervjuet rett etter kampslutt.

Knutsen hevdet også at det var «komplett umulig» å kommunisere med dommeren.

Til VG fortalte Knutsen at han gikk inn i dommergarderoben for å snakke med dem.

– Jeg sier ifra direkte til dem for å være fair med dem. Jeg fikk ingen sympati fra dommerteamet i dag. Heller ikke fra de som evaluerer dem. Hva er det vi til slutt snakker om? Vi snakker om å utvikle norsk fotball, og da er vi avhengige av å evaluere og utvikle dommere, sa Knutsen.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i den kritikken. Det ble lagt opp til en fotballkamp i dag, en underholdende og god fotballkamp, og jeg fikk ingen innspill fra spillerne underveis om at lista var voldsomt feil, sa dommer Kringstad til VG etter matchen.

Knutsen var også tidligere i år kritisk til en avgjørelse i en Kringstad-dømt kamp, der Glimt tapte:

Sigurd Kringstad var syk deler av 2022-sesongen, men er kommet tilbake for fullt som dommer.

– Jeg la ikke merke til noen klare feil fra dommer. Det er helt sikkert mye adrenalin etter kampen, men han overdriver voldsomt, sier TV 2s Simen Stamsø Møller, som var en av kommentatorene på matchen.

I 2020 måtte Vålerengas Aron Dønnum stå over en kamp etter sine medieuttalelser om dommer Tom Harald Hagen etter oppgjøret mot Aalesund.