– De ser ut som en gjeng med høns som løper utpå banen, sa RBK-helten Steffen Iversen før pause i Adresseavisens Ivers-sending.

Det tok bare fem minutter før Vetle Walle Egeli satte inn 1–0 bak Sander Tangvik. 2–0 kom halvtimen senere ved Jakob Dunsby, før Alexander Ruud Tveter la på til 3–0 fra straffemerket på overtid av førsteomgang.

– Nok en dårlig kamp på søknaden til Svein Maalen. Det er jo pinlig, sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen i FotballXtra.

Maalen kaller førsteomgangen «bortimot uforklarlig» overfor Adressa.

– Nå må vi sammen se på hvorfor det ble som det ble. Jeg må spørre spillerne om vi kan gjøre noe annerledes gjennom uka, slik at vi sitter på toget når det går, sier RBK-treneren.

Til slutt vant Sandefjord 3–2. Seieren kan bli helt avgjørende i kampen om tilværelsen i Eliteserien.

VONDT AV GAMLEKLUBBEN: Steffen Iversen får vondt av tingenes tilstand i Rosenborg. Han spilte for klubben i ni år fordelt på tre perioder. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Vi skal faktisk ikke lenger tilbake enn 26. juni for å finne sist gang RBK lå under 0–3 til pause. Det var mot Sarpsborg 08 på Lerkendal i Svein Maalens første kamp ved roret.

– Jeg blir forbannet inni meg når jeg ser hvor dårlig mitt Rosenborg er blitt. At vi ikke klarer å få tak i spilletyper, trenere og ledere som faktisk bryr seg ... Jeg føler at «det å bry seg» har forsvunnet litt, sier Iversen.

Maalen sitter som midlertidig Rosenborg-sjef, men er blant kandidatene til å ta over permanent.

Så spørs det om søknaden hans er god nok. Etter tapet for Sandefjord styrer trønderne mot et poengsnitt på 1,29 poeng per kamp. Det vil i så fall være den nest svakeste fangsten siden RBK rykket opp til toppdivisjonen i 1978. Verst var i 1983 (1,27 poeng i snitt).

HEVET SEG: Her jubler Rosenborg etter Håkon Røstens 2–3-scoring. Foto: Christoffer Andersen / NTB

– Jeg har ikke troen, sier Michael Karlsen – med fortid i både Rosenborg og Ranheim – om Maalens kandidatur. Den tidligere spissen hadde 45-åringen som trener i Ranheim i flere år.

Iversen mener heller ikke Maalen er løsningen. Karlsen påpeker at RBK har underprestert i mange år.

– Det er ikke en trener som har skylden for det som skjer nå. Det er klubben. Det må tas en skikkelig grundig evaluering. Det er toppen som er problemet, sier han.

Fikk du med deg kaoset i forrige RBK-kamp?

3–0-ledelsen til Sandefjord var ikke flatterende, for hjemmelaget hadde sjanser til å score flere de første 45 minuttene.

– Hvor mange feilpasninger har det vært? Det har i hvert fall vært fem til motspiller eller ut over sidelinjen. Det er oppi hodet til folk. Der må han (Maalen) komme inn og få inn den vinnerviljen som jeg savner, sa Iversen på 0–2.

Han etterlyste full tenning i garderoben i pausen. Karlsen ville ha flere «typer».

– Det er for tilfeldig det som skjer, både med og uten ball. Spillerne vet ikke hva de skal gjøre, hevdet Karlsen.

NEGATIV: Michael Karlsen mener Rosenborg burde finne en annen trener enn Svein Maalen. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Adresseavisens duo fikk se et RBK som hevet seg. Fire minutter ut i annenomgang kom reduseringen ved svensken Rasmus Wiedesheim-Paul. Senere satte Håkon Røsten inn 2–3 etter en keepertabbe.

Sandefjord holdt imidlertid unna og sikret tre ekstremt viktige poeng i nedrykksstriden. Stabæk ligger to poeng bak på kvalikplass, mens Vålerenga – på direkte nedrykk – er tre poeng bak.

– To helt forskjellige omganger av begge lag. RBK kunne tatt med seg ett poeng, men jeg synes ikke det hadde vært fortjent, oppsummerer Iversen.

Resultater i de andre kampene:

  • Vålerenga – Stabæk 0–0

  • Bodø/Glimt – Aalesund 1–0

  • Strømsgodset – HamKam 0–1

  • Viking – Sarpsborg 08 2–1

  • Odd – Tromsø 1–2