• Se PGA Tour Championship på Eurosport Norge og Discovery+!

– Det var et barneskirenn, humrer en smørblid Viktor Hovland i sitt seiersintervju med Eurosport Norge.

– Nei da. Det er en helt utrolig opplevelse. Jeg var allerede i skyene etter forrige uke. Plutselig hadde jeg en god sjanse til å vinne denne uken også. Det er ganske utrolig, fortsetter nordmannen.

Hovland hadde opparbeidet seg et strålende utgangspunkt før siste dag av FedEx-sluttspillet. Med et forsprang på hele seks slag måtte det en kollaps til for at Hovland ikke skulle vinne.

Amerikanske Xander Schauffele gjorde sitt for å stresse Hovland, men 25-åringen holdt unna og vant til slutt.

– Jeg trodde jeg aldri skulle få være med på noe sånt, sier Discovery-kommentator Per Haugsrud.

– Det er en tittel for de store guttene: Tiger Woods og Rory McIlroy. Nå er vår mann en av dem, sier ekspertkommentator Henrik Bjørnstad.

Seieren i Tour Championship er Hovlands sjette seier på PGA-touren. Dette er den første gangen i karrieren at han tar sammenlagttittelen.

Det skjer bare én uke etter at han vant turneringen BMW Championship.

– Det har vært to vanvittige uker. Det har vært en sykt bra sesong. Jeg har lært utrolig mye og gleder meg til masse mer, sier Hovland.

Ekeberg-mannen kan også le hele veien til banken: Førstepremien er nemlig på hele 190 millioner kroner.

PENGEDRYSS: Viktor Hovland var nøye med å takke sine støttespillere etter triumfen i Atlanta. Caddie Shay Knight (til venstre) får også sin del av kaken. Normalt sett får caddiene rundt ti prosent av vinsten fra spillerne etter en seier. Foto: KEVIN C. COX / AFP / NTB

Hovland endte hele 27 slag under par. Xander Schauffele, hans nærmeste utfordrer, var fem slag bak.

Turneringen ble spilt som en form for jaktstart der de 30 beste spillerne på PGA-touren fikk innpass. Amerikanske Scottie Scheffler ledet sammendraget før avslutningen, derfor begynte han på ti slag under par (–10).

Hovland, som var nummer to, startet åtte slag under par, mens nevnte Schauffele startet tre slag under par.

Ved veis ende var det ingen som matchet de to på de fire rundene på East Lake. Under en normal turnering ville begge endt på 19 slag under par: Forspranget ble altså avgjørende for Hovlands del.

– Dette er en duell som vi kommer til å huske som en av de største og beste. To av verdens beste spillere på sitt aller beste når det gjelder som mest. Det blir ikke bedre, sier Henrik Bjørnstad.

Denne putten var av det viktige slaget:

Etter de seks første hullene hadde både Hovland og Schauffele notert seg for fire birdier hver. Dermed holdt nordmannen unna inntil videre.

Etter hvert skulle imidlertid spenningen øke. Der Hovland radet opp en rekke med par, ble det tre birdier til fra Schauffele. Dermed var forspranget halvert.

– Han gjorde noe helt spesielt i dag. Dagen min ble mye mer stressende enn hva jeg trodde den skulle bli etter den starten, sier Hovland på sin pressekonferanse.

Men da Hovland etter hvert reddet seg fra flere bogeyer – og avsluttet med tre birdier – var seieren hans.

– Jeg skulle absolutt ikke gi bort noe. Det er jeg er mest stolt over i dag, sier Hovland.

– Jeg holder hodet høyt. Det er det morsomste nederlaget jeg har hatt på lenge. All honnør til «Hovi», sier Schauffele.

  • Se PGA Tour Championship på Eurosport Norge og Discovery+!

Og slik så det ut da Hovland vant forrige helg: