Det vakte oppsikt da Hovland, samt visekapteinen José Maria Olazabal, fleipet da de kom hånd i hånd som de eneste uten noen kvinne ved sin side på gallen.

Det var trolig bakgrunnen for at det søndag kveld ble tatt et bilde av Hovland liggende foran samtlige koner/kjærester på plass i Roma.

På gallaen kom Hovland ned Spansketrappen sammen Olazabal. Søndag kveld ble det først tatt et bilde der spillerne kysset sine kjære - der Hovland og Olazabal sto ved siden av og smilte.

Viktor Hovland feiret med samtlige koner og kjærester til lagkompisene. Foto: Ramsey Cardy / Sportsfile via Getty Images

Deretter kom bildet av Hovland alene med alle kvinnene. I likhet med spillerne, var også koner og kjærester iført like «drakter» under Ryder Cup.

– Jeg gikk ikke tomhendt hjem, sier Norges golfener til Viaplay.

– Han er en levende legende. Det er utrolig kult å være nær ham, fortsetter Hovland når han blir spurt om Olazabal.

Til Eurosport sier nordmannen at det har vært kult å være Olazabals «date».

Viktor Hovland skaffet Europa 3,5 av 5 mulige poeng i helgen. Han var en av bare to spillere som spilte samtlige fem runder. Totalt vant Europa 16,5–11,5. For to år siden tapte de hele 9–19 for amerikanerne. Ryder Cup er en lagkonkurranse i herregolf mellom Europa og USA.

Noe tilsvarende skjedde i 2016 da Rickie Fowler var den eneste av spillerne uten en bedre halvdel til stede under Ryder Cup-feiringen:

Rickie Fowler (i midten) er den eneste som ikke har en kjæreste til stede da USAs lag feirer seieren i 2016. Søndag var Viktor Hovland i samme situasjon. Foto: SAM GREENWOOD / AFP / NTB

– Vi har sans for humor, og vi tar ikke hverandre altfor høytidelig, sier stjernen Rory McIlroy på pressekonferansen søndag kveld.

Han var lørdag involvert i bråket med USA-laget. På det aller siste hullet av fourball-runden ble det nemlig hett mellom McIlroy og Joe LaCava, caddien til amerikanske Patrick Cantlay. McIlroy skal ha opplevd at LaCava feiret i overkant og forstyrret ham før han selv skulle putte. LaCava ba søndag om unnskyldning.

ALENE: De andre Europa-spillerne feirer med sine kjære - mens Viktor Hovland og José Maria Olazabal står alene bak til høyre. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters / NTB

– Jeg er lettet. Veldig lettet. Vi snakket om det som et lag lørdag kveld. Vi følte at det var respektløst. Det var ikke bare respektløst mot meg og «Fitz» (Matt Fitzpatrick), det var respektløst mot hele laget, sier McIlroy på pressekonferansen søndag kveld.

Viktor Hovland la grunnlaget for triumfen da han var den første som avgjorde sin duell søndag. Kompisen Collin Morikawa var sjanseløs.

VILL JUBEL: Viktor Hovland og lagkameratene tok helt av da det var over. Foto: YARA NARDI / Reuters / NTB

Foruten singletriumfen søndag tok nordmannen to seirer med den svenske kometen Ludvig Åberg, hadde en uavgjort match sammen med Tyrrell Hatton – og endelig et tap med samme Åberg.

Trioen Rory McIlroy, Jon Rahm og Viktor Hovland hadde ni seirer og to uavgjorte - og sto for nesten to tredjedeler av Europas poengfangst.

– Det var deilig å få revansj, sier Hovland til Eurosport.

– Golf burde være litt mer som det her, fortsetter han og mener at stemningen i Roma har helt spesiell.