Vanligvis er Mørk «fus i alt» når håndballjentene herjer. Signalspilleren sto over mot Grønland og satt på benken i denne kampen. Men har fortsatt ikke vært på banen i VM.

– Det er litt forskjellige ting, men det er en overbelastning i leggen som er blitt oppdaget her i Stavanger. Den har sikkert ligget skjult en god stund. Det er ikke noe alvorlig, sier Nora Mørk til VG

– Det er smart å spare meg, men jeg følte at jeg kunne spilt i dag, legger hun til og håper å komme på banen søndag.

Mørks fravær betydde ingen ting mot Østerrike. Norge leverte en ny knusende seier.

– Det var definitivt bedre enn mot Grønland. Vi skrur opp intensiteten, sier Henny Reistad.

Hun smalt åtte baller i nettet på de første 22 minuttene. Reistad dominerte med hele arsenalet av offensive kvaliteter. Finter, gjennombrudd, skudd og kontringsmål trillet som pakker ut av adventskalenderen den første kvelden i desember.

– Hun har vært helt enorm, sier Viaplay-ekspert Karoline Dyhre Breivang.

– Hun viser hvorfor hun er verdens beste håndballspiller, følger Ole Erevik opp.

– Hun er flygemaskin. Henny fascinerer meg, sier Camilla Herrem.

– Det var veldig deilig. Det går både med leggen og det spillemessige, sier Reistad selv.

Veldig ofte var Stine Bredal Oftedal nest sist på ballen. Landslagskapteinen noterte seg for 10 målgivende bare i 1. omgang. Hun fikk en smell i venstre albue rett før slutt. Hun mistet følelsen i hånden.

– Den kom tilbake, men jeg synes det var en unødvendig takling, sier Bredal Oftedal. Hun hadde fortsatt vondt i armen etter kampen.

– Men jeg tror jeg spiller søndag, sier kapteinen.

Reistad og Oftedal ble altfor mye for Østerrike selvsagt. Alpenasjonen kom til VM på wild card og ble spilt ut i villmarken.

Henny Reistad ble suveren toppscorer i Champions League og ble kåret til verdens beste håndballspiller sist sesong. Men denne høsten har vært mer trøblete.

Hun røk på en ankelskade i sesongstarten, kjente på sin gamle ryggskade i oktober, og spilte ikke Posten Cup for Norge i forrige uke. En muskelskade i leggen kranglet.

Juvelen ble spart i tre kamper. I VM-åpningen mot Grønland kom hun forsiktig tilbake.

– Planen er å bli helt skadefri. Mot Grønland spilte jeg to ganger 12 minutter «isj». Det gikk veldig fint. Det er en vei til å spille to ganger 30 minutter med kamp annenhver dag. Den typen belastning har jeg ikke hatt i hele høst, sa hun til VG før kampen.

– Det ser ut som det går rett veien, meldte Reistad etterpå.

Landslagsledelsen har tydeligvis valgt det riktige.

Henny Reistad er på full fart mot toppformen. Hun endte med ti mål på elleve skudd på 37 minutters spilletid. Kjersti Grinis landslagsrekord på 14 kunne blitt historie om hun hadde spilt 60 minutter.

Østerrike var kjørt av lasset før 2. omgang.

De prøvde seg med syv spiller i angrep.

Det førte til at evig raske Camilla Herrem kunne løpe ballen i tomt bur.

Norge har fått en enkel drømmestart på VM. Søndag venter Sør-Korea i gruppespillets siste kamp i Stavanger. I neste uke kommer hovedrunden i Trondheim med Frankrike, Slovenia og Angola som forventede motstandere.

VG-børsen

Mål, Norge: Reistad 10, Herrem 6, Aardahl 5, Novak 4, Oftedal 3, Bakkerud 3, Sæteren 3, Skogrand 3, Solberg-Isaksen 2, Brattset Dale 1, Hovden 1, Deila 1.

Silje Solberg-Østhassel 6

Marie Davidsen 4

Maren Aardahl 6

Stine Skogrand 6

Nora Mørk –

Stine Bredal Oftedal 8

Kari Brattset Dale 6

Kristine Breistøl 6

Ingvild Bakkerud 7

Kristina Novak 6

Camilla Herrem 7

Sanna Solberg-Isaksen 5

Henny Reistad BB 10

Emilie Hovden 4

Maja Furu Sæteren 6

Thale Rushfeldt Deila 4

Thorir Hergeirsson (trener) 7