Flere sykkelritt var allerede utsatt eller avlyst den siste tiden, og nå kommer også Det internasjonale sykkelforbundet på banen med tiltak.

– Den internasjonale situasjonen rundt koronaviruset har eskalert den siste tiden og presser myndighetene til å gjøre drastiske tiltak som har stor innvirkning på vår idrett spesielt, skriver UCI-president David Lappartient i en pressemelding.

Etter flere krisemøter i løpet av helgen, har forbundet besluttet at ingen ritt på UCI-kalenderen skal gjennomføres, i første gang med virkning til 3. april. Samtidig ber UCI alle arrangører av andre ritt i risikoområder om å avlyse dem.

Rankingen fryses

I tillegg har UCI besluttet at alle rankinger fryses i perioden 15. mars til minst 3. april og at OL-kvalifiseringen til terrengsykling, para-landeveissykling og BMX stoppes med tilbakevirkende kraft fra 3. mars.

. tidligere på dagen ble det kjent at Tour de France-sjefen Christian Prudhomme forventer at brosteinsklassikeren Paris-Roubaix, som etter planen skal bli arrangert 12. april, også blir avlyst.

– Jeg tror ikke mye kommer til å endre seg i april. Det er fornuftig også, sa Prudhomme i et intervju med franske RMC, gjengitt av cyclingweekly.com.

Håper på Touren

Likevel håper sykkeltoppen at sommerens sykkelfest Tour de France skal gå som planlagt.

– Det er fortsatt mer enn 100 dager til starten på Touren. Hungeren etter å konkurrere vil være enorm så fort aktiviteten gjenopptas, sier han.

Dersom det ikke blir avlyst eller utsatt, skal Tour de France etter planen starte i Nice 27. juni.