Fàbregas signerte fredag en kontrakt på tre og et halvt år med Monaco, etter å ha bestått legesjekken. Han forlater Chelsea etter fire og et halvt år.

Medier har skrevet at Monaco betaler nesten 100 millioner kroner for Fàbregas, men en kilde sier til nyhetsbyrået AFP at Premier League-klubben bare vil motta prestasjonsrelatert kompensasjon.

31-åringen gjenforenes på middelhavskysten med Thierry Henry, som han i begynnelsen av karrieren spilte sammen med i Arsenal. Henry har vært trener for Monaco siden oktober og sliter med å få laget til å prestere. Den suksessvante klubben er i øyeblikket på nedrykksplass.

Både Henry og Fabregas forlot Arsenal til fordel for Barcelona, men sistnevnte vendte tilbake til Premier League som Chelsea-spiller sommeren 2014. Han ble takket av som Chelsea-spiller i FA-cupkampen sist helg.

Monaco har allerede sikret betydelige forsterkninger siden overgangsvinduet åpnet. Naldo ble hentet fra tyske Schalke, mens den franske U21-landslagsspilleren Fode Ballo-Touré er kjøpt fra Lille for 11 millioner euro.

William Vainqueur, med fortid i Marseille og Roma, var også på vei fra tyrkiske Antalyaspor, men han besto ikke legesjekken fredag, og den overgangen gikk derfor i vasken.

Fabregas kan debutere mot Marseille søndag.

(©NTB)