Luton bekrefter at Tom Lockyer fikk hjertestans, og at 29-åringen er ved bevissthet og i stabil tilstand på sykehuset.

Waliseren skal nå gjennom flere undersøkelser med familien til stede.

– Vårt medisinske team har bekreftet at kapteinen opplevde en hjertestans på banen, men var ved bevissthet da han ble båret av banen. Han fikk behandling inne på stadion, og vi er takknemlige for den medisinske hjelpen fra begge lag , skriver klubben på X/Twitter.

Alle spillerne gikk ut på banen og klappet til de fremmøtte på Vitality Stadium etter at kampen ble bekreftet avlyst.

– Vi beklager til alle supporterne at spillerne for begge lag ikke var i stand til å fortsette kampen etter å ha sett en lagkamerat og venn bli båret ut av stadion på den måten, skriver Luton videre.

Det var i kampens 58. spilleminutt at Luton-kapteinen falt om på stillingen 1–1. Det ble helt stille på stadion da spillet ble stoppet.

Han var ikke involvert i spillet da han gikk i bakken. Luton-trener Rob Edwards løp ut på banen for å gi plass til det medisinske personellet som kom raskt på plass.

– Veldig, veldig bekymringsverdige scener, skriver Gary Lineker på X.

FALT OM: Ambulansepersonell var ute på Vitality Stadium for å ta hånd om Lutons Tom Lockyer. Foto: PAUL CHILDS / Reuters

Etter hvert begynte Luton-supporterne å synge navnet til kapteinen sin.

Lockyer falt også om i playoff-finalen i mai i år. Han gjennomgikk en hjerteoperasjon etter hendelsen.

Oppgjøret er en viktig kamp i bunnkampen i Premier League. Luton er nummer 18 i Premier League, mens Bournemouth er nummer 12.

Elijah Adebayo sendte Luton i ledelsen i første omgang. Rett før Lockyer falt om hadde Dominic Solanke utlignet til 1–1.

Hva som skjer med kampen nå som den er avlyst er usikkert.