Best av alle var Pål Golberg. Med en råsterk avslutning sikret 33-åringen seg seieren på 10 kilometeren 4,2 sekunder foran Harald Østberg Amundsen.

– Det var veldig gøy. Jeg har følt meg litt og litt bedre for hver dag. Jeg hadde ikke forventet dette i dag, men desto artigere er det, sier seierherren til Viaplay.

Østberg Amundsen var siste nordmann i feltet – og den eneste som kunne utfordre Golberg. I en intens sekundstrid måtte 25-åringen se seg slått og ta til takke med annenplass, men beholdt ledelsen i verdenscupen.

– Det hjelper ikke å vinne skirenn når han som leder blir nummer to, smiler Golberg og understreker at han aller helst vil vinne skirenn foran det å stå igjen som vinner sammenlagt.

– Det er veldig artig å vinne skirenn. Det å stå på toppen i skirenn setter jeg høyere enn å prestere jevnt. Det er dager som dette jeg samler på, sier han.

– Det føltes som å gå ti kilometer i slak motbakke konstant. Jeg åpnet ganske tøft og måtte justere litt og da var jeg på sjetteplass, så det var lite som skilte, men jeg tror jeg klarte å avslutte bra, sier Østberg Amundsen.

Han innrømmer at han ikke hadde Golberg-seieren komme:

– Egentlig ikke, men det som er med Pål er at han er sterk som en bjørn. Når han finner flyten så går det fort. Jeg vet at han har det inne på en topp dag, roser Østberg Amundsen lagkompisen.

Skøyting er nemlig ikke Golbergs sterkeste kort. Han forteller at han heller ikke selv trodde han skulle gå inn til raskeste tid i dagens renn.

– Det er ikke alltid jeg får til skøyting, så det er jeg veldig godt fornøyd med, sier han.

BARE NESTEN: Harald Østberg Amundsen spurtet det han kunne, men måtte se seg slått av Pål Golberg. Foto: Ulf Palm/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

– En fantastisk laginnsats. Vi hadde ikke trodd Pål skulle ta dette, men han disponerte løpet perfekt og hadde den råeste avslutningen. Nå har vi tre vinnere på tre forskjellige distanserenn, var oppsummeringen til Viaplay-ekspert Marit Bjørgen.

Forrige helg gikk Jan Thomas Jenssen til topps på 20 kilometeren i Ruka. Dagen før tok Martin Løwstrøm Nyenget seieren på 10 kilometeren.

Iver Tildheim Andersen ble nummer tre, ni tideler bak Østberg Amundsen. Totalt ble det syv nordmann blant de ti beste.

– Det her er jeg strålende fornøyd med. En av de villeste dagene på et skirenn jeg har hatt tror jeg, sier langrennstrener Eirik Myhr Nossum til Viaplay.

Golbergs triumf gjør at en ellevill seiersrekke i verdenscupen fortsetter:

Forrige gang en ikke-norsk løper vant et distanserenn i verdenscupen var i slutten av februar 2022. Da gikk finske Iivo Niskanen til topps på 15 kilometeren på hjemmebane i Lahti.