DUBLIN: Det ble med den ene kampen i VM for Øverbygd-utøveren Robin Rognmo Johansen.

17-åringen møtte onsdag østerrikeren Philip Pollheimer i sin første VM-kamp. Det endte med tap i debuten - og dermed er VM-eventyret over for Rognmo Johansen.

- Vi kommer sent igang og når vi har fått start er det for sent. Robin avslutter sterkt, men det holder ikke denne gangen, skriver Øverbygd Kickboxingklubb på sin Facebook-side.

Landslagssjef Daimi Akin har gitt mye skryt til Rognmo Johansen og mener han er det største talentet innen pointfighting i Norge.

- Robin har et stort potensiale som ikke kommer helt fram idag, sier skriver klubben på Facebook.

- Vi tar med oss opplevelsen og erfaringer videre og kommer sterkere tilbake.

- Kjipt

Rognmo Johansen selv er naturligvis skuffet over VM-exiten.

- Jeg er selvfølgelig skuffet og alt det. Men jeg følte meg ikke på i dag. Det var masse nytt, masse nerver. Så det føles kjipt, det gjør det, sier 17-åringen til Folkebladet.

Han sier selv at han ikke våknet før sisterunden.

- Da var ting bedre enn i starten. Det var der jeg begynte å våkne litt.

- Var det fordi det var debut i VM at du ikke lyktes?

- Ja, det har vel noe med det også å gjøre. Men jeg skal ikke skylde på det. Det var mye nerver og mye rot. Det var mye som skjedde hele tiden. Og han var god han jeg møtte også.

Bite i det sure eplet

Rognmo Johansen blir i Irland frem til lørdag.

- Jeg har lært masse. Det er vanskelig å sortere alle tankene nå, det må få sette seg litt. Jeg må tenke litt mer gjennom det.

- Nå er planen å få sett litt av kampen, ta med seg det positive og jobbe emd det negative. Det er bare å bite i det sure eplet og begynne på en ny sesong. Det gjelder å ikke legge seg ned nå, det gjelder å fortsette.

Han håper ikke dette er siste gang han deltar i et verdensmesterskap.

- Nei, jeg håper ikke det. Det er et av målene å komme videre.