– Jeg hadde min kanskje beste tid som fotballspiller i Stabæk da vi blant annet vant ligaen. Jeg hadde det veldig fint på Bekkestua. Norge betyr mye for meg, sier Nannskog.

Han jobber nå som fotballekspert for SVT i Sverige. Lørdag var han på plass i Friends Arena.

– Presset ligger faktisk på Norge. De må langt på vei vinne. Jeg tror ikke vi får se et Norge som spiller ultradefensivt. De må fram selv om de kanskje ikke gjør det fra første minutt. Jeg tipper 2-1 til Sverige.

– Så er det jo alltid spennende å se Martin Ødegaard. Jeg har sett en del av ham både i Real Sociedad og på landslaget. Utviklingen hans er veldig positiv. Han hadde jo veldig høye forventninger på seg da han slo gjennom. Det var ikke lett å innfri disse da. Nå virker han mye mer ferdig (som fotballspiller). Det blir spennende å se hva han kan utrette i morgen, sier Nannskog.

Ingen reprise

Sverige har vært med i åtte A-lagssluttspill siden 2000 mot Norges ene.

– Sverige har en egen evne til å komme seg videre. Det er ikke alltid så pent å se på, men det lykkes.

I Sveriges midtforsvar er 37-åringen Andreas Granqvist fortsatt sentral.

– Granqvist er en bauta. Hadde jeg vært Norges trener, ville jeg definitivt hatt en plan om å ta mange løp bak ham da tempoet ikke er hans styrke. Samtidig er Victor Nilsson Lindelöf flink til å redde ham (Granqvist) ved å plukke opp løpene som kommer. Så det er ikke helt enkelt for Norge likevel, sier Nannskog.

I mars endte det 3-3 i Oslo.

– Jeg er ganske sikker på at det ikke ender med en slik kamp igjen. Jeg tror begge trenere vil stenge til det bedre i forsvar denne gangen, sier Nannskog.

Spania leder EM-kvalgruppen med 15 poeng etter fem kamper. Sverige har ti mens Norge er oppe i åtte poeng. De to beste er sikret EM-plass til sluttspillet neste år.