Tidligere Lillestrøm-trener Geir Bakke fikk ingen god mottagelse av hjemmepublikumet, etter at han valgte å bytte til erkerivalen Vålerenga tidligere i sesongen.

Like før pause sendte Lillestrøm-fansen opp et banner hvor Bakke var avbildet som en rotte, hengende i en galge, med «Judas» skrevet i pannen. Etter kampslutt syntes ikke Bakke banneret var over streken.

– Jeg synes det er bra laget. Også må man jo tåle det at det er supportere som ikke synes den overgangen var innafor. Da synes jeg det er greit at de gjør det på en sånn måte. Det er god humor, det er god patriotisme, sier Geir Bakke til VG.

– Synes du rotte er et beskrivende dyr for deg?

– Nei, det synes jeg ikke, ler Bakke.

Etter kampen, som Lillestrøm vant 2–0, gikk Bakke inn i garderoben til vertene og takket for kampen.

Lillestrøm hadde flere bannere underveis i oppgjøret, tilsynelatende rettet mot Bakke. «Trøims penger kan kun kjøpe illojale rotter», sto det på ett av de.

Det er en referanse til Vålerenga-eier, milliardær Tor Olav Trøim. Vålerenga-trener Geir Bakke har bekreftet at lønnen hans i VIF er høyere enn det han hadde i Lillestrøm.

– Det får han tåle. Sånn er det, sier Lillestrøms 2–0-målscorer Mathis Bolly til TV 2.

«Etter matchen skal du dø,» sang også Kanarifansen.

– Det er jo ikke veldig smakfullt, men jeg klarer ikke å hisse meg så sabla opp. Det er ikke så vakkert, men jeg tror ikke de kommer til å få noen straff. Det er bare sånn det er, sier keeperlegenden Erik Thorstvedt i TV 2s studio.

Det oppsto også kaos og tumulter etter kampen.

Mads Hedenstad hisset nemlig på seg flere Vålerenga-spillere. Lillestrøms sisteskanse gikk bort til bortelagets supportere ved kampslutt.

– Vinket dem farvel. Jeg synes det er hyggelig å takke av gjestene, forteller keeperen til VG.

Flere Vålerenga-spillere samlet seg rundt Hedenstad etter hendelsen, og var tydelig irriterte.

– Jeg husker ikke hva de sa. Jeg tror de ikke likte at jeg vinket dem farvel. De fyrte opp i første omgang, og jeg fyrte opp etter kampen. Sånn skal det være, sier Hedenstad videre.

Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg var en av de som sa tydelig fra til Lillestrøm-keeperen.

– Det er ikke så mange som vet hvem han er. Han prøver vel å skaffe seg en overskrift eller noe sånt. Sånn sett så lykkes han med det. Det er litt sånn mindreverdighetskompleks, men jeg kommer fort over det, sier Strandberg til VG.

Lillestrøm ledet kampen 1–0 til pause etter en scoring av Martin Ove Roseth. Etter 26 minutter rev han seg fri fra Petter Strand og nikket inn corneren fra Gjermund Åsen. Vålerenga slet stort før pause.

– De leverte en skrekkelig førsteomgang. Det var nesten ikke angrep. Noe av det svakeste av Vålerenga denne sesongen, sa TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

Midtveis i den andre omgangen doblet Lillestrøm ledelsen. Innbytter Mathis Bolly utnyttet en stygg feil fra Magnus Bech Riisnæs.

Unggutten mistet ballen som bakerste mann. Bolly stormet alene over en hel banehalvdel, rundet keeper og trillet den i mål.

– Vi har ikke noe eget spill i første omgang og klarer nesten ikke å få LSK lave. Det er en stillingskrig som dundrer frem og tilbake. Jeg synes ikke LSK er fabelaktig heller, men de er litt mer nøyaktig enn oss og de klarer å få oss lavere, oppsummerer Bakke til VG.

Etter 77 minutter ble kampen midlertidig stoppet igjen, som følge av blussing fra bortefansen.

Da hadde speaker allerede advart gjentatte ganger om at kampen ville bli stanset dersom det ble benyttet pyroteknikk.

BLUSSING: Vålerenga-fansen fyrte opp så mye bluss at hele banen ble røyklagt. Foto: Gisle Oddstad / VG

Vålerenga-tapet betyr at nedrykksspøkelset fortsatt truer Oslo-klubben med fem kamper igjen å spille.

– Vi kjører over Vålerenga og det er ikke ett mål for lite. Det er en stolt trener som står her nå, sier LSK-sjef Eirik Bakke til TV 2.

Opptakten til dramaet begynte allerede i morgentimene. Rundt 100 Vålerenga-supportere reiste til Lillestrøm allerede før klokken 10.00, men ble stoppet av politiet og fikk beskjed om å returnere til Oslo.

– De hadde planer om å marsjere mot stadion, og det er ikke ønskelig. Vi sender de tilbake grunnet frykt for ordensforstyrrelse, sa Trond Lorentzen, operasjonsleder i politiet, til VG.

– Når man får store grupperinger som fremstår som uromomenter, blir de naturligvis sendt tilbake.