Tirsdag presenterte Ranheim sitt nye team til kommende sesong – noen dager etter at de avsluttet Obosligasesongen med 8. plass.

Christian Eggen Rismark, barnebarnet til trenerlegenden Nils Arne Eggen, blir hovedtrener Kåre Ingebrigtsens assistent. Midtstopperen legger opp etter denne sesongen. Pål André Helland la opp i fjor, og etter to år som spiller og etter år som juniortrener i Lillestrøm, gjør Viaplay-eksperten trønder av seg igjen:

Han blir toppspillerutvikler i Ranheim. Men han beholder engasjementet i Viaplay, der Helland følger blant annet Premier League, Europa League og Conference League som kanalens ekspert.

– Hverdagslogistikken med familien blir veldig mye bedre. Den viktigste forandringen er at jeg er ferdig på jobb i Ranheim når barna er ferdige med dagen på skole og i barnehage, begrunner tobarnsfaren til VG.

– Ellers flyr jeg ned når jeg skal jobbe for Viaplay, og kan kombinere det med bortekamper på Østlandet med Ranheim. Så er det noen helger jeg må jobbe for Viaplay, men det skal være uproblematisk. Hverdagen blir viktigst i Ranheim, påpeker 33-åringen.

Med i teamet blir også Michael Karlsen. Han får rollen som en sportslig koordinator, med ansvar for blant annet spillerlogistikk.

GODE MINNER: Christian Eggen Rismark (til venstre) og Michael Karlsen jubler sammen med Aleksander Foosnæs da trønderklubben var i Eliteserien i 2018. Foto: Ned Alley / NTB

Den tidligere spissen la opp i fjor og har siden det vært Adresseavisens fotballekspert. Karlsen og Helland er født samme år og har vært lagkamerater både i Rosenborg, Ranheim og Hødd.

– Blir det en kompisgjeng som styrer Ranheim nå?

– Ja, men en gjeng med sterke meninger. Det beste er at vi liker en god diskusjon og ikke tar noe personlig om vi er uenige om noe, svarer Helland.

– I Oslo rykker KFUM opp samtidig som Vålerenga kan rykke ned. Skal Ranheim utfordre Rosenborg på et vis?

– Nei, det kommer man aldri til å klare. Man må finne sin plass i hierarkiet. Det kan bety at man kan oppnå drømmen med å spille Eliteserien nå og da, men du kan aldri være en direkte konkurrent til Rosenborg. Vi kan kanskje prøve å bli en enda bedre utgave av Ranheim, sier Pål André Helland.