Espeseth og Vålerenga Fotball AS har kommet til enighet om at 56-åringen slutter i stillingen som daglig leder etter årets sesong.

Det bekrefter klubben mandag ettermiddag.

VG erfarte forrige uke at klubben var i sluttsamtaler med VIF-toppen, etter flere måneder med krass kritikk:

HARDT KRITISERT: Erik Espeseth har måttet tåle hard kritikk av Vålerengas supportere denne sesongen. Ved flere anledninger er det blitt hengt opp bannere rundt Intility Arena, klubbens stadion. Foto: Håkon Brandsnes / VG

– Jeg har brukt mye tid i sommer hvor jeg har tenkt nøye gjennom hva som er det beste for meg og familien, og ikke minst også for klubben. Selv om jeg har fått svært mange hyggelige og gode tilbakemeldinger fra nær og fjern, føler jeg tiden er riktig for denne beslutningen, sier Espeseth til klubbens hjemmeside.

Espeseth kom til VIF sommeren 2016, og har vært daglig leder i Oslo-klubben i syv år. Han har vært ansatt i aksjeselskapet, men også vært daglig leder for Vålerenga Fotball Elite (klubben).

FERDIG: Vålerenga-topp Erik Espeseth slutter i stillingen som daglig leder i både klubb og AS. Foto: Frederik Ringnes / NTB

Kritikken mot Vålerenga-toppen blåste opp etter at markedssjef Mehran Amundsen-Ansari ga seg i juli.

– Som daglig leder må du alltid være beredt på å bli møtt med kritikk. Vålerenga er en klubb som mange er engasjert i. Det er veldig bra. Men jeg synes formen på noe av kritikken har gått over streken, uttalte Espeseth til VG i starten av august.

Styreleder i klubben, Tuva Ørbeck Sørheim, takker 56-åringen for innsatsen.

– Styret i Klubben har hatt et nært og godt forhold til Erik Espeseth. Vi er takknemlige for hans store innsats og verdifulle bidrag til Vålerengas utvikling gjennom hele perioden. Vi er glade for at han skal fortsette ut sesongen, sier hun.