U21-landslagskapteinen bør dermed ha gode forhandlingskort på hånden etter å ha levert fra første seriekamp i 2021. Men akkurat nå er dialogen rundt ny kontrakt satt på vent.

– Vi har pratet litt og alt sånn, foreløpig er det litt stille. Vi får se hva som skjer etter sesongen. Vi er blitt enige om å telle opp etter sesongen, sier Glimt-spissen, som før denne sesongen kom gratis på en toårsavtale.

Med 18 mål i serie og europacup har markedsverdien og oppmerksomheten garantert økt siden Rosenborg terminerte kontrakten med 21-åringen i vinter. I Bodø/Glimts tempofotball har karrieren til Botheim skutt fart.

foto

Grafikk: www.sofascore.com

Senest bevist i den allerede legendariske 6–1-seieren mot Roma i Europa Conference League, der han bød på to scoringer og tre målgivende.

Botheim vil ikke si så mye om hva han ønsker eller hva slags tidsperspektiv Glimt har snakket om å tilby rundt en forlengelse.

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer. Akkurat nå trives jeg veldig i Bodø/Glimt og forholder meg til den kontrakten vi har. Så får vi prate og bli enige om hva som skjer videre, sier 21-åringen fra Oslo.

Heller ikke klubbens sportsmanager Håvard Sakariassen vil svare på mange spørsmål rundt Botheims situasjon.

– Han har kontrakt ut neste år og så snakker vi sammen, konstaterer Håvard Sakariassen.

– Så det er ikke lagt på is?

– Vi har dialog med agenten hans, Jim Solbakken.

– Monolog, legger han spøkefullt til.

Søndag spiller Botheim og Bodø/Glimt borte mot Strømsgodset i Drammen. Med seier her kan Glimt langt på vei avgjøre seriegullet når Molde venter på Aker stadion tre dager senere. Da vil nordlendingene ha seks poeng forsprang med seks runder igjen.