– Jeg har sett bildene, sier hun.

Sønnen ble filmet ved siden av pappa Steffen Stegavik på tribunen.

– Jeg kan prøve å skjule det så mye jeg vil, men når de er der på kamp så er det litt ute av mine hender. Dessverre. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre. De er i publikum og publikum blir filmet, sier hun.

Både VG og NTBs fotografer har i VM tatt bilder av Herrem og Theo i DNB Arena. VG har spurt om det er greit at vi publiserer bilder av dem. Herrems svar har vært et klart nei.

– Jeg har tatt dette valget selv og ønsker å holde han mest mulig unna media. Jeg gjør det jeg kan i min makt. Men så er det noe som står utenfor min makt, svarer Camilla Herrem.

VGs bilder er for det meste tatt innenfor reklameskiltene i VM-arenaen.

– Det er et offentlig sted?

– Det er jo det. Jeg skjønner det. Jeg vil jo gjerne ha de bildene. Du kan sende dem til meg om du vil, sier Herrem med en stor latter.

Hun legger til at hun «står godt» i sin holdning. VG har publisert et bilde av familien. Sønnens ansikt er skjult.

HEIER PÅ MAMMA: Camilla Herrem med ektemannen Steffen Stegavik og sønnen Theo i forrige uke. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det er det internasjonale selskapet Sportfive som produserer VM-kampene. To ganger søndag kveld var femåringen og Herrems ektemann i TV-skjermen. Kommentator Daniel Høglund unnlot å nevne navn.

– Men det ville være rart av meg ikke å kommentere det jeg ser av bilder på kampfeeden, sier Høglund.

– Det tenkte jeg ikke noe videre over, egentlig. I alle fotball- eller håndballkamper dukker det opp kjærester, familiemedlemmer eller andre bekjente av spillerne. Det er helt vanlig for oss, sier han.

Viaplays sportssjef Kristian Oma opplyser at Viaplay også viste en kort sekvens av sønnen etter kampen. Dette kom også fra kampproduksjonen, ifølge ham.

– Vi fulgte Herrem der hun sto og vinket til sine kjære. Det var ikke våre bilder, sier Oma.

Han opplyser at Viaplay ikke har sjekket ut Herrems holdning.

– Foreldrene må ha muligheter til å ivareta barnets rettigheter hvis de ønsker at bilder ikke skal publiseres. Å være på offentlig sted betyr ikke at du som enkeltmenneske må være forberedt på å komme på trykk i avisen. Men hvis du er i en stor mengde, så må du kanskje regne med det, sier landslagets medieansvarlige, Halvor Lea.

Han henviser til Vær varsom-plakaten.

Herrem ønsker å ha familien tett på i VM. I VM-perioden i Stavanger har ektemannen og den eldste sønnen vært til stede på alle kamper. Hun har også sett sin ni måneder gamle sønn, Noah, mye.

Babyen er også med til Trondheim, men bor hos Herrems svigerforeldre. Hun opplyser at resten av familien ankommer mot slutten av uken.

– Det har vært veldig fin balanse. Jeg har sett dem egentlig hver eneste dag. Så det har vært nydelig, beskriver Herrem.

Norge åpner hovedrunden mot Angola i Trondheim Spektrum onsdag kveld.