Da Grunnvolls forrige kontrakt med Finnsnes gikk ut etter fjorårets sesong, var TUIL allerede på banen og viste sin interesse.

Den gangen endte det i stedet med at han heller signerte ny kontrakt med FIL.

Nå viser TUIL igjen interesse for Grunnvoll. Det var avisa Nordlys som først omtalte den stadige interessen, onsdag.

– Vi har jo pratet med han tidligere, og han er i en gruppe spillere med kvaliteter som kan være interessante å se i 1. divisjon. Vi har samtidig veldig respekt for Finnsnes som klubb, men Vebjørn er en spiller vi følger med på, det er han, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til Nordlys.

Grunnvoll vet om interessen, men sier til Folkebladet at dette ikke er noe han har fokus på nå.

– Jeg vet ikke mye foreløpig. De har hatt seg en prat og jeg vet at det er interesse. Det er ikke sånn at det ligger noe tilbud på bordet og foreløpig styrer jeg litt vekk fra ting som dette nå. Jeg er der at jeg har fokus på Finnsnes og neste kamp mot Frigg, sier han.

Prøvde seg på nytt

Samtidig utelukker han ikke at en overgang til TUIL og Obosligaen kan være interessant.

– Fotball har blitt artig igjen nå som jeg er skadefri. Samtidig har jeg kontrakt med Finnsnes og jeg må respektere den, sier Grunnvoll, som har kontrakt med FIL ut 2019-sesongen.

– Det er noe jeg kan være lysten på, men jeg graver meg ikke ned om det ikke skjer i sommer. Nå midt i sesongen kan det være vanskelig å få det til for begge parter og ting skal klaffe, sier kraftspissen videre.

Som allerede nevnt valgte Grunnvoll å fornye med Finnsnes i stedet for å signere for TUIL da han var kontraktsløs etter forrige sesong.

Folkebladet vet at TUIL også forhørte seg om Grunnvoll enda en gang ved en senere anledning, og dette skjedde like før seriestart. Det bekrefter han også selv.

– TUIL og Alex (FIL-trener Alexander Samuelsen) har hatt en fin dialog hele veien tror jeg. Det har vært interesse der. De kom ved påsketider rett før seriestart og lurte på hvordan mulighetene var. Men da var det fullt forståelig fra Finnsnes sin side at det var helt uaktuelt, og det hadde jeg også stor forståelse for, i og med at det var like før seriestart, sier han.

– Kanskje kan det skje noe nå i sommer, men dette tar jeg helt med knusende ro, sier FILs toppscorer, som står med ti mål på elleve kamper så langt i årets 3.divisjon.

– Har brukt ferien godt

Da han sto kontraktsløs i fjor høst, var det ikke bare TUIL som viste interesse. Klubber fra Oslo og omegn henvendte seg også.

– Det var aldri mer enn litt interesse og jeg ga beskjed til de klubbene om at jeg ble i Tromsø på grunn av studiet, sier Grunnvoll, som i vår fullførte første året på Jusstudiet i Tromsø.

Lyn og 2.divisjonsklubben Elverum var blant klubbene som forhørte seg.

Nå har Grunnvoll alt fokus på høstsesongen med FIL, og han forteller at der er mer i vente fra han denne høsten.

– For min del har det vært greit så langt. Jeg har ikke vært i den beste formen i løpet av karrieren, men jeg er i bedre form nå enn i juni. Jeg har brukt ferien godt og kommer sterkt i løpet av sesongen, sier han offensivt.

Motivasjonen tilbake

FILs første kamp er 22.juli hjemme mot Frigg. FIL ligger på 6.plass, syv poeng bak serieleder FK Senja, men Grunnvoll minner om at det er lenge igjen.

– Det er ikke halvspilt en gang og det er lenge igjen, og det er ikke langt opp. Jeg har vært med på før å komme inn i en god stim hvor man plutselig får seg en rekke med mange seiere også er man plutselig helt der oppe.

Grunnvoll nyter å være skadefri om dagen. Etter mange år med både overtreningssyndrom og et drøss av skader, har den tidligere Bodø/Glimt-spissen nå gått skadefri lenge og har spilt samtlige kamper i vårsesongen.

– Jeg har ikke vært skadefri så lenge som dette siden jeg ble senior. Nå har jeg gått snart ett år så og si skadefri. Det gjør at man får motivasjonen og lysten litt tilbake. Når man er skadet, så er det tungt, men nå er det veldig godt å ha vært skadefri lenge. Da begynner relasjoner og sånne ting å sitte mer og så langt i år har det resultert i en del scoringer, avslutter han.