Ylinn Tennebø satte inn 1–0 bare tre minutter ut i kampen, og den 23 år gamle midtbanespilleren doblet med et hodestøt seks minutter senere.

– Veldig deilig start på kampen, det er ikke hver dag det skjer. Det er en energiboost, sier Tennebø.

– Jobben skal gjøres uansett hva slags motstand det er, fire mål på en omgang er bra, sier Sævik.

Avaldsnes, ledet av fotballegenden John Arne Riise, hang ikke med i starten og vondt ble til verre. Etter 27 minutter sto det hele 4–0 foran de nesten 600 tilskuerne.

Landslagsspiller Karina Sævik sto for 3–0 med en volley vidunderlig plassert i krysset etter tilrettelegging av Olaug Tvedten.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer, det går litt på instinkt, sier Sævik.

Elise Thorsnes herlige hodestøt på 4–0 var ikke mye dårligere.

– Første omgang er småjenter mot damer. Vi er veike og gir Vålerenga for mye respekt, sukker Hanna Dahl, Avaldsnes-kaptein til VG.

John Arne Riise var skuffet over lagets duellspill i første omgang.

– Det var sløve baklengs, ufokusert og masse feil som ikke skal være der. Vi er sløve på det vi vanligvis er gode på. Det overrasker meg, jeg vet ikke om det var for mye respekt, sier Riise.

Vålerenga hadde en rekke sjanser til før pause og ledelsen kunne vært større. Avaldsnes kom kun til et par mindre muligheter ved Sandra Østenstad og Hannah Dahl.

I pausen gjorde han tre bytter og ga laget en utfordring om å ikke tape andre omgang. Bortesupporterne fryktet nok at sifrene kunne bli enda verre i andre omgang, men Avaldsnes hang da bedre med Vålerenga.

– Da kjente jeg igjen laget jeg trener hver dag. Viljen til å duellere var der. Det gir en halvveis god følelse inn i neste kamp. Jentene viste stor mentalitet. Det er jeg stolt over, sier Riise.

Avaldsnes-trener John Arne Riise. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

Resultater lørdag:

  • LSK Kvinner – Brann 0-0,

  • Lyn – Stabæk 0-2,

  • Rosenborg – Røa 1-0,

  • Åsane – Arna-Bjørnar 2-0.

Vålerenga-fansen begynte ved et par tilfeller å synge hånling om Riise. Da svarte Avaldsnes-treneren med å sette hånden symbolsk bak øret.

– Jeg er stolt over andre omgang, det blir mye mer trøkk og energi, sier Dahl.

– Det er litt hakkete i andre omgang. Greit med 4–0, men det burde vært mer, sier Karina Sævik.

Etter tre serierunder topper Rosenborg Toppserien med full pot. Vålerenga følger med syv poeng, mens Avaldsnes er nede på åttendeplass med tre poeng.

– Du må gjøre jobben. Jeg tipper alle topplag kan gå på en smell. Vi må fokusere på oss selv og unngå smeller, sier Sævik.

– Jeg tror toppserien blir veldig jevn i år, sier Ylinn Tennebø