Norge fikk en brakstart på mesterskapet i Malta etter totaldominans i førsteomgang mot Hellas.

Til pause ledet de norske guttene 5–0, men fire reduseringer fra Hellas i annenomgang gjorde det enormt spennende i sluttminuttene.

– Vi gjør en veldig bra førsteomgang, og så er det synd at vi får fire imot der, skriver kampens første målscorer, Alwande Roaldsøy til VG i en tekstmelding.

Roaldsøy ble byttet ut på stillingen 5-1 og innrømmer at det var nervepirrende å se Hellas kjempe seg tilbake fra benken:

– Det er dritviktig at vi holder det. Fortjent også. Vi får fortsette med det vi gjorde i førsteomgang og så får vi lære av det vi gjør dårlig i andreomgang, forteller han.

STARTET MÅLFESTEN: Atalanta-spiller Alwande Roaldsøy stanget inn 1–0 for Norge. Foto: Geir Olsen / NTB

Allerede etter seks minutter tok Norge ledelsen da Atalantas Alwande Roaldsøy satte 1–0.

Det var bare starten på en norsk målfest.

I løpet av de første 45 minuttene scoret Niklas Ødegård to ganger, mens Erik Flataker og Henrik Skogvold satte hvert sitt mål.

I annenomgang kunne det se ut til at de norske ungguttene hadde tatt seieren litt på forskudd. Luis Pimenta gjorde fire bytter - samtidig som Hellas traff meget godt på sine endringer:

Innbytter Stefanos Tzimas brukte kun seks minutter på å banke inn 1–5, og det satte stemningen for resten av omgangen.

Ti minutter før fulltid fikk Christos Stavropoulos redusert til 2–5 og bare minuttet etterpå satte Tzimas sitt andre for dagen.

På overtid av overtiden sørget Alexis Kalogeropoulos for 4–5, men da var det tomt for tid.

Det norske forsvaret slapp med skrekken, vant 5–4 og sikret seg en kjempestart på EM.

– Det er fantastisk å starte med seier. Den første omgangen er imponerende. Så velger vi å gjøre noen bytter, det tar trenerteamet ansvar for. Vi valgte å tenke helheten av gruppespillet og da ga vi muligheten til flere, skriver U19-landslagstrener Luis Pimenta til VG.

SJEF: U19-landslagssjef Luis Pimenta. Foto: Geir Olsen / NTB

– De som kom inn leverte bra og har lært mye på de siste dagene. De hjalp laget og ga oss muligheten til å hvile andre. De føler seg kanskje litt nedfor på grunn av fire baklengs, men vi lander tre poeng - og det er det viktigste, poengterer Pimenta.

Norges gruppe består av Hellas, Island og Spania.

De to beste lagene i hver gruppe går til semifinale. Italia, Portugal, Polen og Malta er i den andre gruppen.

Norge møter Island på fredag og Spania på mandag.