Rosenborg-spiss Sæter mistet hodet like før pause. 27-åringen var innbytter og fulgte oppgjøret fra benken da rullegardinen gikk ned. Moldes Mathias Fjørtoft Løvik lagde frispark rett foran RBK-benken.

Da spratt Sæter opp fra setet, sprintet inn på banen, og dyttet Løvik i bakken. Dermed ble det kjapt marsjordre fra dommer Saggi.

– Dette, Ole Sæter, det går det ikke an å forsvare, mener TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Kameraten min blir sparket rett ned og da mister jeg hodet. Det er ikke så mye mer å si. Det skal ikke skje, men jeg fant ikke balansegangen mellom å beskytte Jayden Nelson og gjøre det på en bedre måte, sier Sæter til Nidaros.

Like etter pause ble Sæter filmet på tribunen med Rosenborgs supportergruppe Kjernen – og et bluss i hånden.

RØDT LYS: Rødfargen fulgte Ole Sæter overalt hvor han gikk søndag. Først ble han utvist fra benken, så fant han veien til tribunen med et bluss i hånden. Foto: Ole Martin Wold / NTB

I samme situasjon fikk Løvik gult kort for å sparke ned Nelson. Og det gikk kun minutter før Løvik fikk sitt andre gule kort og led samme skjebne som Sæter.

– Jeg fikk vel assist på den, så det var fint at de ble en mann mindre. Vi møttes i spillertunnelen etterpå, så der kom to idioter gående, sier Sæter til Nidaros.

Det oppsummerte en kaotisk kamp mellom de to rivalene. Totalt måtte Rohit Saggi dele ut syv kort i løpet av de første 45 minuttene, inkludert de totalt tre som Sæter og Løvik fikk.

– Kampen burde vært tatt tak i av dommerne tidligere. De lar for mye gå, og da utarter det, dessverre, sier Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Også RBKs trener Svein Maalen mente det gikk over stokk og stein.

– Det ble ampert etter hvert. Det var mange situasjoner det var slåssing rundt. Vi skal ikke tenne så mye som vi gjør, og så tror jeg ikke de skal det heller, sier Svein Maalen.

Mange vil kanskje mene at flere spillere var heldige som fikk fullføre omgangen. Halvveis inn i omgangen stupte RBK-back Adrian Pereira inn i en grusom takling på nevnte Løvik. Pereira var aldri i nærheten av å nå ballen, og taklet med stor kraft, men slapp unna med gult kort.

– Taklingen er helt hårreisende. Han tar rennefart og tar saksespark. Fullstendig overtenning., sier TV 2-ekspert Amankwah.

RØDT KORT: Dommer Rohit Saggi var kjapt oppe med det røde kortet til Sæter. Foto: Ole Martin Wold / NTB

– Ampert, slo Pereira selv fast til TV 2 i pausen.

– Er du heldig som får fullføre kampen, spurte kanalen.

– Det er ikke min jobb å svare på, mener Pereira

En som derimot ville svare på det var Moldes Eirik Haugan. Han stormet bort til Pereira etter taklingen og tok et godt grep i halsområdet. Også det ga gult kort.

– Det så ut som rødt kort for meg. Det er veldig rart, sier han til TV 2.

NOK ET KORT: Haugan får det gule etter siutasjonen med Pereira. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Minutter tidligere var Pereira involvert igjen, dog på den andre siden av vondtene denne gangen. Pereira rev ned Gulbrandsen, og fikk en stempling i ryggen i retur mens duoen lå på bakken.

Gulbrandsen slapp også unna med gult kort, uten en inngripen fra VAR.

– Ikke nok brutalitet. Heller ikke høy intensitet. Ikke noe for VAR, forklarer dommersjef Terje Hauge om situasjonen til VG.

Til pause bestemte Maalen seg for å kvitte seg med ett problem, og byttet ut Pereira for å unngå et nytt rødt kort.

– Han er nære å få enda mer nå, forklarte Maalen til TV 2 om byttet.

At du må lese så her langt for å finne ut om målene er beskrivende for første omgang. Det var nemlig stort sett bare knuffing og stopp i spillet de første 45 minuttene, ispedd to scoringer.

Først sendte Isak Thorvaldsson Rosenborg i ledelsen fra en drøy meter, etter flott forarbeid av Sverre Nypan. Så vartet Magnus Wolff Eikrem opp med vel så flott forarbeid for Molde, og serverte Emil Breivik som utlignet.

På tampen kom Leo Cornic seg fri på kanten, og trillet ballen inn foran mål. Der dukket 16 år gamle Sverre Nypan opp og sendte Rosenborg i ledelsen.

– Det er helt ubeskrivelig. Det er noe jeg har drømt om hele livet, forteller Nypan til TV 2.

– Det er en stygg fotballkamp, men sånn skal det være når vi møter Molde, fortsetter han.

Langt inne på overtiden kom Emil Frederiksen alene med keeper, og satte både spikeren i kisten og sitt første mål på Lerkendal.

– Det er sinnsykt deilig. Å score her på Lerkendal i Eliteserien er noe jeg har ventet lenge på, så jeg er sinnssykt glad, sier Frederiksen.