Dermed er det helt utelukket at briten sykler årets Tour de France, storrittet han har vunnet fire ganger tidligere. Det opplyser laget hans, Team Ineos, i en pressemelding onsdag kveld.

– 34-åringen krasjet mot slutten av sin løyperekognosering i Auvergne-Rhône-Alpes og pådro seg skader, inkludert et brukket høyre lårbein, en brukket albue og brukne ribbein, skriver Ineos-laget.

Froome ble først undersøkt på et lokalt sykehus i Roanne, før han senere onsdag ble fløyet med helikopter til et større sykehus i St. Étienne.

Stor fart og skummel vind

Ineos-sjef Dave Brailsford var tidlig ute og beskrev Froomes tilstand etter velten som «veldig, veldig alvorlig». Han forklarte at stjernerytteren traff en fjellvegg i stor fart under rekognosering sammen med lagkameraten Wout Poels.

– Han er alvorlig skadd. Det er klart at han ikke kan delta i Tour de France. Han har problemer med å snakke, sa Brailsford.

– De kjørte veldig fort, og vinden tok tak i framhjulet hans og sendte ham rett i fjellveggen, forklarte han senere på fransk TV.

Kan miste sesongen

Froome deltok i Critérium du Dauphiné-rittet og skulle etter planen syklet fjerde etappe onsdag. Nå ser det derimot ut til at briten må holde seg unna sykkelen en stund. Det er svært sjelden at syklister kommer tilbake samme sesong som de har brukket lårbeinet.

Tour de France starter 6. juli. Froome er blitt sammenlagtvinner i Tour de France fire ganger (2013, 2015, 2016 og 2016. Sist år ble det tredjeplass, da lagkameraten Geraint Thomas tok sammenlagttittelen.

– Vi håper han blir frisk raskt. Tour de France blir ikke det samme uten ham. Chris Froome har vært en sentral figur i Touren siden 2013, sier Tour-direktør Christian Prudhomme.

Froome har også blitt sammenlagtvinner i Critérium du Dauphiné tre ganger.