Tolv mennesker mistet livet og flere ble alvorlig skadd da en trailer kjørte inn i et julemarked på Breitscheidsplatz i den tyske hovedstaden.

Onsdag kveld tar Hertha imot Darmstadt til seriekamp på Olympiastadion. Sikkerhetstiltakene rundt kampen er kraftig styrket etter mandagens terrorangrep.

– Det som skjedde var et sjokk for oss alle. Personlig så bor jeg like ved der det skjedde, og søndag var kona og moren min og jeg på det samme julemarkedet, sa Hertha-spissen Vedad Ibisevic.

– At kampen går som planlagt er et godt tegn. Livet må gå videre og vi kan ikke la dette ødelegge for oss, sa han.

Foran alle kampene i tysk Bundesliga ble det holdt ett minutts stillhet og spillerne skal bære svarte sørgebind.

Vant

Rune Almenning Jarstein og Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen da Hertha Berlin slo Darmstadt 2–0.

Seieren gjør at hovedstadslaget klatrer til tredjeplass på tabellen. Med 30 poeng er de ni poeng bak serieleder Bayern München som knuste tabelltoer Leipzig 3–0.

Marvin Plattenhardt og Salomon Kalou scoret målene for Hertha etter henholdsvis 54 og 66 minutter.

Bayern alene på topp

I toppkampen mellom Bayern München var det aldri tvil om hvor de tre poengene skulle gå.

Det hele ble avgjort før pause. Thiago satte inn 1–0 etter 17 minutter før Xabi Alonso doblet til 2–0 etter 25 spilte. Etter 30 minutter ble jobben om mulig enda vanskeligere for Leipzig. Svenske Emil Forsberg skulle hindre en Bayern München-kontring og klippet ned Phillip Lahm bakfra. Dommeren mente det var så pass stygt at han dro opp det røde kortet. Like før pause la Robert Lewandowski på til 3–0 på straffe.

Resultatet gjør at Bayern München topper Bundesliga alene med 39 poeng. Leipzig har 36 poeng på annenplass.

Nyland og Dæhli på benken

Ørjan Nyland satt på benken da Ingolstadt tapte 2–1 hjemme mot Freiburg. Florian Niederlechner scoret både 1–0 og 2–0 for Freiburg før Markus Suttner reduserte for Ingolstadt etter pause. Freiburgs Mats Møller Dæhli ble værende på benken gjennom hele kampen. (©NTB)