– Det var ganske digg, sier Steen Olsen til Viaplay etter å å sikret sin første pallplass i storslalåm.

For der de fleste norske utøverne slet med traseen i bulgarske Bansko lørdag, var det likevel én som mestret forholdene så til de grader.

Nemlig den 22 år gamle Kjelsås-løperen. Han lå som nummer to etter den første omgangen.

I jakten på seieren i den andre omgangen var han også i ferd med å gjøre en stor, grov feil like før målgang.

Men god kroppsbeherskelse og noen nerver av stål gjorde at han holdt seg på beina, suste inn til ny ledertid, som kort tid senere kun ble slått av verdensener Marco Odermatt som var fullstendig overlegen i konkurransen lørdag.

– Jeg kjente det bra da jeg kom til den siste kanten. Takk gud for at løypa var rett frem der nede, sier Steen Olsen til Viaplay.

Men det var ikke bare jubel i den norske leiren lørdag.

Atle Lie McGrath hadde ingen stor førsteomgang. Da han forsøkte å kjøre seg opp i den andre omgangen gikk det også helt galt.

– Oi, shit, sa Viaplay-ekspert Kjetil André Aamodt da han så den norske alpinprofilen fyke rett inn i sikkerhetsnettet like før målgang.

Han fortsatte:

– Jeg håper det kneet tålte det rundkastet der.

I det siste strekket før målgang gjorde han en feil, havnet i fullstendig ubalanse, snurret rundt 180 grader før han skled rett inn i sikkerhetsnettet i høy hastighet.

– Han har åpenbart fått seg en ordentlig «trøkk» i venstrearmen, uttalte Viaplays kommentator Henrik Jonassen – og fortsatte slik da TV-bildene viste McGrath i tydelige smerter på vei ned mot målområdet:

– Det var ikke hyggelige bilder.

Ola Masdal er trener for det norske teknikklaget. Han hadde ikke mer å si enn dette under kanalens sending:

– Vi får ta en sjekk på det etterpå, sier han.

Det er ganske nøyaktig ett år siden McGrath ble skadet sist.

Da var det kneet som fikk gjennomgå etter et fall i super-G-rennet i VM i Frankrike som hindret ham i å konkurrere resten av det mesterskapet.

Det de fleste trodde var en strekk var i stedet en korsbåndsskade, som innebar operasjon og en opptrening- og rehabiliteringsperiode på 9–12 måneder.

Først i november tidligere i vinter gjorde han comeback og siden da har han notert seg for to pallplasser.

PS: Henrik Kristoffersen ble nummer seks i lørdagens renn. Rasmus Windingstad og Timon Haugan ble nummer 11 og 14. Trioen Fredrik Møller, Hans Grahl-Madsen og Halvor Hilde Gunleiksrud klarte ikke kvalifisere seg til finaleomgangen (topp 30 i den første omgangen).