61 mål på 64 kamper i den prestisjefulle turneringen står Norges superspiss med.

Etter onsdagens scoring mot Brann, økte Hegerberg rekorden for den mestscorende spilleren i Champions League på kvinnesiden.

Langt ned er det til nummer to på listen, Anja Mittag, som nå har pensjonert seg. Hun scoret 51 mål.

Pappa Stein Erik Hegerberg var til stede i Lyon. Han oppsummerte Hegerbergs opptreden slik:

– Hun er på vei tilbake. Hadde hun vært tilbake, hadde hun hatt to mål i dag. Hun trenger noen 90-minuttere for å bli seg selv igjen. Men jeg er godt fornøyd med hun i dag, sa han til NRK i pausen.

Hegerberg har denne høsten slitt med en belastningsskade, og ble derfor byttet ut etter 65 minutter.

– Det var klasseforskjell, sier NRKs ekspert Carl-Erik Torp om styrkeforskjellen mellom lagene.

MYE SKADER: Hegerberg har de siste årene slitt med en del skader. Nå virker det som om hun er på vei tilbake. Det lover godt for både Lyon og Norge. Foto: HUGO PFEIFFER / Icon Sport

Både scoring nummer én og Hegerbergs nummer to kom etter stygge forsvarsfeil av Brann-laget.

Først prøvde Karoline Haugland å finne Marit Bratberg Lund på egen banehalvdel, men endte i stedet opp med å sende ballen til Kadidiatou Diani. Den franske kvinnen banket ballen i nettaket.

Da Hegerberg scoret, prøvde Brann å spille seg ut. Marthine Østenstad fikk ballen, men ble satt under voldsomt press og mistet ballen. Dermed kunne Hegerberg sette ballen kontant i mål fra kort hold.

– Det ser bare dumt ut. Østenstad klarer ikke å stokke beina. Det er to grove feil som har gitt de to scoringene, sier Torp.

– Det er vondt å se forsvarsspillet her, sier NRKs ekspert Alexander Schau.

Etter pause scoret Diani sitt andre mål for kvelden.

– De straffer oss hardt når vi gjør feil. Det er selvfølgelig kjedelig å tape, men vi får virkelig sett hvor lista ligger, sier Signe Gaupset til NRK.

LEVERTE: Signe Gaupset. Her fra forrige CL-kamp mot St. Pölten. Foto: WALTER LUGER / GEPA PICTURES

Det var få som evnet Brann en sjanse på bortebane mot et av verdens beste lag. I hjemlig serie står Lyon med ti av ti seire og målforskjellen 46–4.

Likevel ble det hull på byllen.

Justine Kielland reduserte for Brann etter 72 minutter. Den scoringen kom etter at Rakel Engesvik serverte Kielland i boksen.

I tillegg til Kielland og Engesvik, høstet Gaupset (18) mye skryt for sin opptreden mot topplaget.

Hun var involvert i det meste av sjansene Brann skapte, og var både frisk og freidig der hun avanserte og vendte av flere godt erfarne spillere på den internasjonale scenen.

– Det synes jeg står respekt av, sier NRKs ekspert Ingrid Kvernvolden.

Fikk du med deg denne?

Oppgjøret mot Lyon kom litt for tidlig for Adas søster, Andrine Hegerberg. Hun måtte følge kampen hjemmefra, etter å ha vært ute med en kneskade i fire måneder.

St. Pölten og Slavia Praha møttes tidligere onsdag. Den kampen endte 0–0, et drømmeresultat for Brann som nå har alle muligheter til å ta seg videre til kvartfinalen.

Brann står med nemlig med seks poeng i gruppen. Lyon leder med ni poeng.

Brann har to kamper igjen. Lyon hjemme og Slavia Praha borte, som begge står med ett poeng.