– Sierra Nevada-turen har de skjøvet litt på, det blir ikke denne uken, men trolig litt senere. De må alle være klare til å dra, sier Daniel Wessfeldt, brødrenes manager, til VG.

Etter planen skulle Ingebrigtsen-brødrene ha reist på høydetreningsleir til spanske Sierra Nevada senere denne uken, har VG fått opplyst fra Norges Friidrettsforbund (NFIF).

– Om det blir der eller en annen plass, er ikke helt bestemt, sier Wessfeldt.

Han sier det er udramatisk at Spania-turen avventes.

– Totalsituasjonen vil jeg ikke gå innpå. De er nødt til å være forberedt alle tre for å dra til høyden, men de trener som vanlig hjemme, sier Wessfeldt.

Belastningen av å trene i høyden er tøffere enn i lavlandet, generelt er det derfor viktig for idrettsutøvere å være «100 prosent» før man reiser på en høydeleir, som typisk varer i flere uker. Det er ikke veldig uvanlig eller dramatisk for idrettsutøvere å gjøre justeringer knyttet til en periode med høydetrening.

En rekke norske utøvere skal denne høsten på leir til Sierra Nevada.

SVENSK HJELPER: Daniel Wessfeldt er manager for Henrik Ingebrigtsen, samt brødrene Jakob og Filip. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

– Utøvere har typisk noen skader som man klarer å holde i sjakk gjennom sesongen, og bruker mer tid på å lege først etter sesongen. Hvordan er situasjonen for brødrene?

– Jeg tror alle har sine små skavanker som de behandler hele tiden. Men det er ingenting som skal hindre dem fra å konkurrere i vinter, og ikke til neste sesong, svarer Wessfeldt.

Planleggingen av neste sesong og treningssamlinger er foreløpig ikke spikret, forteller Wessfeldt videre. Men terreng-EM i Brussel i desember og innendørsstevne i Liévin i februar er svært aktuelt å delta i. OL i Paris er det store målet.

VG har også vært i kontakt med brødrenes pressekontakt Espen Skoland, som foreløpig ikke vil kommentere saken.

Jakob Ingebrigtsen tok sist sesong VM-gull på 5000 meter og VM-sølv på 1500 meter. Han satte verdensrekorder på to engelske mil og 2000 meter. Jakob vant EM-gull på 1500 meter og alle ni løp han stilte opp i under Diamonds League-sesongen. I helgen ble 23-åringen kåret til årets friidrettsutøver i Europa.

Ingebrigtsen-brødrene kom sist uke med en uttalelse i VG der de fortalte om en oppvekst med ubehag, frykt og vold. Faren Gjert Ingebrigtsen kalte påstandene for grunnløse.