Etter skuffende resultater både fra Alonsos Aston Martin og fra Red Bulls andrefører Sergio Pérez den siste tiden, har ryktene begynt å gå.

Sosiale medier var kokt med spekulasjoner om at Alonso ville bytte til Red Bull eller kanskje parkere Formel 1-bilen for godt og «pensjonere» seg.

Alt ble utløst av at Alonsos landsmann, den spanske TV-journalisten Albert Fabrega, la ut en kryptisk melding på X der han antydet at en stor nyhet var under utvikling. Fabrega spesifiserte aldri hva det handlet om, men det utløste en rykteflom om hva som kan skje på førersiden.

Fra før hadde «alle» snakket om at kampen om det andre Red Bull-setet ville stå mellom Pérez og Daniel Ricciardo. Nå kom også Alonsos navn inn i bildet.

Men før Brasil Grand Prix gjør Alonso det klart at han ikke er imponert over ryktene:

– Det er bare rykter, vanlige paddock-rykter, fra folk som bare prøver å gjøre å få noen følgere, sier han på en pressekonferanse, gjengitt av blant andre motorsport.com.

– Men jeg er ikke interessert i det spillet.

DUO: Fernando Alonso (t.v.) og Lance Stroll. Foto: James Moy / Pa Photos / NTB

Alonso var spesielt misfornøyd med antydningene om Red Bull - noe som betyr at han har mistet troen på Aston Martin-prosjektet.

– Jeg skal sørge for at det får konsekvenser, sier Fernando Alonso, uten å utdype hva han mente med det.

Det som er klart, er likevel at Aston Martin er gjennom en vanskelig tid. Oppgraderingen til USA Grand Prix har ikke funket.

– Vi er åpenbart ikke så konkurransedyktige som vi ønsker det, sier Alonso.

– Ingen er fornøyd med hvordan vi gjør det nå, fortsetter den tidligere verdensmesteren - men understreker at det har vært en god sesong:

– Syv pallplasser i år, 200 poeng mer enn i fjor,. Vi er ikke fornøyd, men det er ikke så dramatisk med tanke på at 2023 har vært en supersesong.

Alsonso understreker også at Aston Martins nye fabrikk på Silverstone - i tråd med planene til eier Lawrence Stroll, faren til føreren Lance Stroll. Fabrikken har kostet rundt 2,5 milliarder kroner, og teamet har tro på at dette skal bli en «game changer». Strolls plan er at Aston Martin skal kjempe helt i toppen.