47-årige Shearer scoret 260 mål i Premier League. Med det er han tidenes mestscorende spiller i den engelske toppserien. 46 av dem kom fra headinger.

– For hvert eneste mål jeg har scoret med hodet må jeg har gjort den samme øvelsen 1000 ganger på trening. Det må sette meg i faresonen hvis det finnes en sammenheng (mellom støt mot hodet og demens), sier Alan Shearer til avisen Daily Mirror.

Ble undersøkt

Den tidligere engelske landslagsspilleren har fått undersøkt hjernen for å avdekke om den har tatt skade av alle headingene.

– Det har vært veldig nervepirrende å bli testet. Jeg har svært dårlig hukommelse, men jeg vet ikke om det kommer av at jeg hører dårlig etter eller om jeg husker dårlig, sier han.

– Når man spiller fotball så regner man med at man senere i livet får problemer med knær, ankler eller ryggen, som jeg har. Jeg tenkte aldri over at fotball settes i sammenheng med en hjernesykdom. Det er derfor man trenger forskning på dette, fortsetter Shearer.

– Sendt på skraphaugen

Den tidligere Blackburn- og Newcastle-stjernen mener at det fortsatt mangler vitenskap når det gjelder en mulig sammenheng mellom fotball og hjerneskader.

– Det er ikke forsket nok på dette. Myndighetene har vært veldig tilbakeholdne når det gjelder å finne svar. Det er blitt feid under teppet, og det er ikke bra nok. Fotballen må ta seg av eldre spillere med demens i stedet for at de blir sendt på skraphaugen, sier han.

Alan Shearer fikk 63 landskamper og scoret 30 ganger for England i en karriere som strakte seg over 18 år på topplan. Han la opp i 2006.