ISLANDSBOTN: Oppgjøret mellom FK Senja og Skjervøy i gårsdagens førsterundekamp i cupen bød ikke på noen stor fotballopplevelse, men til gjengjeld inneholdt kampen alt man kan ønske seg i et cupoppgjør. Etter nitti til dels kjedelige minutter i tidvis tett snødrev hvor Skjervøy fikk annulert ikke mindre enn tre mål tok spenningsnivået seg opp i ekstraomgangene. I det de fleste begynte å forberede seg til straffesparkkonkurranse ble gjestene fra Skjervøy tildelt straffespark. Den tidligere Finnsneskapteinen Svenn Johansen var sikker fra ellevemeteren og med kun seks minutter igjen på stadionuret var det få som så for seg den kommende dramatikken.

Kjempet til siste slutt

Senja nektet å gi seg uten å kjempe hele veien inn og på overtid i andre ekstraomgang gikk innbytter Sondre Laugsand over ende innenfor gjestenes sekstenmeter. Dommeren blåste for straffe og Preben Yttergård Hanssen var iskald da han utliknet og sørget for at det hele måtte avgjøres med straffesparkkonkurranse. Det måtte hele tjueto straffer til før de blåkledde kunne slippe jublen løs.

- Det var lite fotball utpå der, sier en lettet Senjatrener David Lundblad etter oppgjøret han betegner som en ren "krig".

- Førsteomgang var en ren sjansebonanza fra alle kanter og der var vi ikke gode. Etter pause snør det tett og utover i kampen er blir det ren kriging, det kunne like gjerne vært de som gikk videre, sier han og er glad for at de ikke mistet motet da Skjervøy tok ledelsen like før slutt.

- Jeg er glad for at vi plukker opp hansken og viser at vi virkelig har lyst til å gå videre. Jeg skulle gjerne sett at det kostet mindre enn det det gjorde, men er glad for at vi vinner til slutt. Straffekonkurransen var nervepirrende, sier han og legger til at det egentlig var ren bingo.

Håper på Rosenborg

Nå håper Senjatreneren på eliteseriemotstand i neste runde og det er han ikke alene om. Innbytter Markus Johnsgård har et klart ønske om hvem han vil ha besøk av.

- Rosenborg, sier han uten å nøle og forklarer det med at han har så mange Rosenborgfans i familien.

- Det hadde vært deilig å slå dem, sier unggutten som ikke lot seg prege av stundens alvor da det ble hans tur fra ellevemetersmerket.

- Jeg har tatt så mange straffer og visste hvor jeg skulle sette den og at den kom til å gå inn, sier han selvsikkert.